Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Aangepast de zaal in
De KNHB heeft aangegeven dat zij in de eerste twee weken van oktober een besluit zal nemen over het doorgaan van de zaalhockeycompetitie 2020-2021. De bond geeft aan dat - op basis van de huidige overheidsrichtlijnen - de competitie doorgang kan vinden maar tegelijkertijd heeft de KNHB wel twijfels. Deze twijfels liggen met name in de financiële risico’s die zowel de verenigingen als KNHB aangaan (zaalhuur), en de door COVID-19 vereiste extra inzet van vrijwilligers in een periode die toch al veel vraagt van verenigingen.Ook het HCB bestuur is zich bewust van de financiële risico’s en de noodzakelijke organisatorische inspanningen.


Financiële risico’s

Nu de COVID-19 besmettingen weer gestaag toenemen en de kans op aanvullende maatregelen weer groter wordt, geeft dit weer meer onzekerheid over het doorgang vinden van zaalhockey. Omdat er in verschillende zalen op voorhand uren moeten worden gereserveerd en omdat bij veel zalen niet kosteloos geannuleerd mag worden in geval van een lock-down of besluit van overheidswege of vanuit de KNHB, heeft het HCB bestuur besloten dat op dit moment slechts beperkt zaalcapaciteit kan en mag worden ingekocht, daar waar de financiële risico’s beperkt of afwezig zijn. Het bestuur vindt het belangrijk dat er op deze manier - hoewel beperkt - toch zaalhockey zou kunnen plaatsvinden.


Organisatorische inspanningen

Deze beperkte zaalcapaciteit zal worden toebedeeld aan de 8E, D en C jeugd van HC Bloemendaal. Het betreft de jeugd tot 13 jaar, die, zoals het er vooralsnog uitziet, met minder beperkingen en besmettingsrisico’s te maken heeft en daarmee minder organisatorische inspanningen vereist zijn om een en ander veilig doorgang te kunnen laten vinden.


A en B Jeugd

Mits de situatie rondom COVID-19 dat toelaat, zal kort voor de start en tijdens het zaalseizoen voor de A en B jeugd geprobeerd worden om - ad hoc - zaalcapaciteit in te kopen. Als dat lukt, zal dat een beroep doen op de flexibiliteit van de A en B jeugd en hun trainers. Deze opzet is niet ideaal, maar wel de realiteit. De teammanagers van de A en B teams zullen een dezer dagen benaderd worden om zich uit te spreken over de keuze om WEL/NIET te gaan zaalhockeyen en geïnformeerd worden over de te volgen procedure voor inkoop van de zaalcapaciteit.


Indamming van het COVID-19 virus en de gezondheid van alle hockeyers en hockeyliefhebbers blijven voorop staan.


Ewoud van Gellicum

bestuurslid hockeyontwikkeling


foto Koen Suyk©

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda