Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Roel Bovendeert maakt 100e goal!
Afgelopen weekend scoorde Roel Bovendeert zijn 100e goal. Een mijlpaal en dus een goede gelegenheid om eens terug te blikken. Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar dat allereerste doelpunt…. Zelf kan Roel dit memorabele moment niet meer herinneren, dus dook de webredactie in de archieven. Roel kwam in 2009 van MEP naar Bloemendaal, als zeventienjarige kreeg hij van Max Caldas rustig aan steeds meer speelminuten, maar niet genoeg om al in de eerste seizoenshelft tot scoren te komen. Tijdens de tweede wedstrijd na de winterstop, was het zover; tegen Stichtse maakte hij op 18 april 2010 zijn eerste doelpunt voor Bloemendaal. Roel is vooral bijgebleven dat dat eerste goal frustrerend lang op zich liet wachten, gelukkig sloot hij dat seizoen toch af met zeven doelpunten.

Was Roel in de jeugdelftallen ook al een echte goaltjesdief?
Nee, in de jeugd was ik minder gefocust op doelpunten maken en speelde ik vaak wat lager op het veld. Ik vond het maken van goals altijd al belangrijk, maar een bijdrage leveren aan het spel is minstens even belangrijk. Nog steeds leg ik enorm veel nadruk op het maken van acties, het geven van voorzetten en mijn verdedigende werk, dat is net zo essentieel voor het winnen van wedstrijden.

Honderd doelpunten maken, doe je natuurlijk niet zomaar. Van wie heeft hij in het begin veel geleerd?
Ik heb nooit iemand als mijn hockeyvoorbeeld gezien, al had ik in mijn beginjaren niks te klagen. Als ik geen assists van Teun de Nooijer kreeg, ontving ik ze wel van Jamie Dwyer, Rogier Hofman of Eby Kessing. Voor het scoren heb ik veel afgekeken van Ronald Brouwer, met name de kracht van het positioneren voor de goal.

Roel staat bekend om zijn prachtige ‘duiken’. Wij vroegen ons af of hij dat als jonge jongen al deed?
Ja dat deed ik in de jeugd ook altijd al, ik denk omdat ik voor elke bal wil gaan. Tegenwoordig gebruik ik die duik veel vaker voor mijn timing. Op het laatste moment voor je man duiken, is niet te verdedigen, daarnaast ben je lekker dicht bij de grond om ballen te verwerken.

Hij heeft niet alleen heel veel, maar ook hele mooie doelpunten gemaakt.
Zelf vind Roel lobjes de mooiste goals. De lob tegen Hurley van afgelopen seizoen is wel een hele mooie. (hier kan je deze goal nog eens terugzien op een filmpje van hockey.nl vanaf 1 minuut)
Soms zijn doelpunten misschien niet oogstrelend mooi, maar wel bepalend. Deze foto van Koen Suyk© is gemaakt van de goal tijdens de EHL finale tegen Kampong. Door deze goal draaide de wedstrijd om, won Bloemendaal met 2-8 en kreeg de club de lang verwachte EHL titel.

Wij kijken halsreikend uit naar de wedstrijd van 11 oktober tegen Oranje-Rood, hopelijk gaat Roel dan zijn 101e doelpunt maken.
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda