Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Volhouden en gezond blijven
Een kantoor zonder werk. Een kroeg zonder vrijdagmiddagborrel. Een clubhuis in de herfst zonder haardvuur. En zelfs een competitie zonder wedstrijden. Het is allemaal nodig. Maar er klopt natuurlijk niks van. Het is cappuccino zonder melk. Tosti Hawaï zonder ananas. Peppi zonder Kokki. Ik ga niet proberen het grappig te maken, want het is alles behalve dat.

Wat we wel proberen is er het beste van maken. Kijken naar wat er nog wel kan. Trainingen voor de jeugd bijvoorbeeld: geen probleem. Onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd: geen probleem. Het is een en al jong Bloemendaal op de velden. Het is een puzzel om alle teams ieder weekend in te delen tegen een beetje gelijkwaardige tegenstander en de ene keer zal dat beter lukken dan de andere. Maar het is natuurlijk wel het leukst om steeds tegen een ander team te mogen spelen. Gelukkig wordt er positief en creatief meegedacht en zo kan het voorkomen dat twee teams door elkaar gemixt hun wedstrijd spelen of dat een broertje tegen een zusje speelt. Of JA2 tegen JB1 (spectaculair 6-6). Alles beter natuurlijk dan niet spelen en voor de saamhorigheid is het zo gek nog niet. Ik zou heel graag langs de lijn willen staan, maar dat kan dan weer niet.

Wat nog wel kan is zoeken naar alternatieven voor senioren/veteranen. Daarover binnenkort meer. En wat zéker kan is de nieuwe LED-verlichting plaatsen op kunstgras 1 en 2. Helemaal passend in de verdere verduurzaming van de club. Ik heb me laten voorrekenen dat dit een energiebesparing gaat opleveren van 45% van het stroomverbruik voor de veldverlichting en een vermindering van 13.000 kg aan CO2-uitstoot per jaar. Enig idee hoeveel dat is? Ik absoluut niet dus ik heb het er even bij gezocht: om 1.000 kg 2 uit te stoten moet je 6.000 kilometer rijden in een dieselauto of 8 keer heen en weer vliegen van Amsterdam naar Londen. Om maar eens wat te noemen. Dus beter voor de natuur, beter voor de portemonnee van de penningmeester en beter licht op het veld. Wordt er toch nog wat gewonnen in deze tijd. En heel veel meer… valt er gewoon even niet te winnen. ‘Het is een kwestie van volhouden’ zei de minister. En zo is het. Pas goed op jezelf, en blijf gezond.

Els
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda