Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Van de voorzitters van HC Bloemendaal en Koninklijke HFC

Al enige weken speelde de vraag, in de politiek maar ook aan de keukentafel, wat gaan we doen met kerst? Mogen we samenkomen en, zo ja, met hoeveel? Het is niet vreemd dat juist deze vraag ons bezig hield. Het virus heeft al zoveel genomen en verstoord: gezondheid, bedrijven, vakanties, dromen, elkaar ontmoeten. En dichter bij huis: onze competities, sporten voor senioren, een warm en vol clubhuis. Inmiddels is duidelijk dat ook kerst, feest van het licht in de duisternis, niet gevierd kan worden met wie ons lief is en dat lijkt dan juist in deze tijd net iets te veel. We begrijpen het, we doen het, maar we missen onze familie. 


En we missen meer.

 

Sinds 1904 voetballen HFC en Bloemendaal op Eerste Kerstdag tegen elkaar. Heerlijke traditie die zijn oorsprong vindt in een gezamenlijke geschiedenis. Als half Nederland in de keuken staat of de tafel dekt rennen wij met veel plezier over een veld aan de Spanjaardslaan, niet alleen om onze gezamenlijke historie te herdenken, maar meer nog om ons telkens te laten verrassen over alles wat wij vandaag de dag met elkaar gemeen hebben en wie wij willen zijn: sterke en warme familieclubs in de regio waarin naast breedtesport ook topsport een belangrijke plaats inneemt.

 

Het is deze Eerste Kerstdag voor het eerst in decennia dat onze verenigingen niet samen komen. Wij zullen het plezier, de haring en de aquavit zeker missen en natuurlijk ook de mogelijkheid om elkaar het goede toe te wensen. Daarom willen wij dat graag alvast via deze weg doen.

 

Misschien dat het vieren van kerst niet zozeer van aantallen afhangt, maar meer of wij in staat zijn om het licht aan te steken. Het licht van hoop dat wij hier samen, zowel individueel, als onze families en verenigingen, goed uitkomen. Wij hebben dat geloof en die hoop en willen dat graag met jullie delen. Op naar een huiselijke kerst en daarna: een gezond en sportief 2021, met elkaar.

 

In verbondenheid,

 

en mede namens de overige bestuursleden,

 

Els van Mierlo en Dirk Jan Rutgers
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda