Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Jeugdprogramma tweede seizoenshelft 2021
De eerste helft van het seizoen zit er op. Het is vakantie en gelukkig heeft de jeugd nog best veel kunnen hockeyen, hoewel niet in competitieverband. We kijken er met een dubbel, maar vooral goed gevoel op terug. Van kinderen, coaches, managers en trainers hoorden we terug dat de zaterdagen ‘waanzinnig leuk’, ‘leerzaam’, ‘sportief’, ‘gezellig’, ‘grappig’ en ‘verrassend’ waren.

De KNHB gaat er vanuit dat de jeugdcompetities starten op zaterdag 30 januari 2021. Met dat in ons achterhoofd hebben we het volgende programma voor ogen: 

Trainingen
Maandag 4 januari: 
Starten met een trainingsprogramma ‘light’ voor de ABCDE- en F-jeugd, dat wil zeggen dat elk team 1x minder dan gebruikelijk traint (uiteraard traint elk team minimaal 1x per week). We maken gebruik van het normale trainingsprogramma, waarbij één training afvalt. Vóór het einde van het jaar is bekend welke dat is.

Maandag 19 januari: 
Opschalen naar het normale trainingsprogramma. Daarbij zullen sommige B- en C-teams in verband met de afwezigheid van licht op veld 3 en 4 één keer minder trainen en zullen enkele A- en B-teams vanaf nu samen gaan trainen.

Training voor de jongste jeugd gaat niet door, zodra het kouder dan 4 à 5 graden Celsius is. Dat komt op de site te staan.

Musjes starten de woensdag na de voorjaarsvakantie.

Wedstrijden en competitie
Zaterdag 16 januari: 1e onderlinge oefenwedstrijd
Zaterdag 23 januari: 2e (onderlinge) oefenwedstrijd

Zaterdag 30 januari Start competities:

A-jeugd: 
Gemiste wedstrijden worden opnieuw ingepland.

B + C (Top, Subtop): 
Lopende competities worden uitgespeeld (tot begin maart). Daarna wordt de opzet van de vervolg competities bekendgemaakt (normaal 10 wedstrijden).

B + C (1e klasse): 
Start tweede periode (vijf wedstrijden). Na afloop wordt het format van de derde periode bekendgemaakt (normaal tien wedstrijden).

B + C (2e klasse en lager) én D-jeugd: 
Normaliter werden na de herfstvakantie nog twee competitiedelen gespeeld (vijf wedstrijden én tien wedstrijden). Deze competities worden samengevoegd en vanaf 30 januari wordt gespeeld in poules van zes. Teams ontmoeten elkaar drie keer.

Voorts meldt de bond: "Zodra er definitief duidelijkheid is over een herstart eind januari, zal de competitieleiding van de KNHB een overzicht maken met de exacte speeldata per competitie. Mocht uiteindelijk blijken dat de competities pas eind februari of in maart kunnen worden hervat, dan bestaat de kans dat het aantal wedstrijden binnen de competities moet worden teruggebracht c.q. het format wordt aangepast om competities wel volledig te kunnen uitspelen.”

Zaaltraining voor D- en 8E-jeugd
De zaaltraining voor D- en 8E-jeugd wordt hervat, zodra het weer mag.

Keeperstraining
Keeperstraining start op maandag 18 januari (in elk geval de maandag na de eerste oefenwedstrijd).

Sleep-, loop- en strafcornertrainingen
De sleep-, loop- en strafcornertrainingen zijn goed bevallen en starten in principe na de voorjaarsvakantie weer op.

E-diners voor de 6E- en 8E-jeugd
De E-diners die eind januari gepland stond, worden helaas tot nader orde uitgesteld.

Tot slot
De volgende persconferentie is op dinsdag 12 januari, waarna de KNHB vermoedelijk ook met een update zal komen over de start van de jeugdcompetities. Zodra deze update er is (we verwachten uiterlijk 19 januari), zullen wij ons ook weer bij jullie melden met een al dan niet aangepast programma.

Geniet van de feestdagen en de vakantie! 

Mede namens, Ewoud, Sjoerd, Diederik, Ewout, Vincent, Lot en Brigje,

Lara Frank
Bestuurslid Jeugd
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda