Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
De livestreams worden steeds beter
Heren en Dames 1 hebben de afgelopen weken met succes de competities hervat, we kijken uit naar vele mooie wedstrijden de komende maanden. Helaas zal dat in eerste instantie zonder publiek zijn. We proberen zoveel en zo goed mogelijk gave beelden bij de fans te krijgen via tv- en internetuitzendingen. Zo zijn de (thuis-)wedstrijden te volgen via zogenoemde livestreams, waar we ook nog commentaar van betrokken Bloemendalers en oud-spelers aan toevoegen. We hopen op deze manier iedereen enthousiast en betrokken te houden en ook wat plezier te geven in de uitdagende tijden. Helaas hadden we te maken met diverse kinderziektes (technische problemen) bij de eerste livestreams. Omdat de kwaliteit en stabiliteit van onze beelden schommelt, krijgen we terechte vragen.  

Een stukje achtergrond
Met alle hoofdklasseclubs proberen we het tophockey grootser, beter en leuker in beeld te brengen, zodat fans daar blij van worden en we er hopelijk (veel) meer hockeyfans bij gaan krijgen. Dat is goed voor de sport. Met deze gezamenlijke clubs en enkele professionele mediapartijen is enkele jaren geleden Eyecons Hockey opgericht, een bedrijf om hockey succesvol in beeld te brengen en te 'vermarkten'.
Deze samenwerking leidt tot allerlei goede initiatieven: grote landelijke partijen verbinden zich aan het hockey met een partnership met de hoofdklasse, zoals nu Tulp Keukens.
Tot vorig seizoen werden bij elke wedstrijd cameramannen ingezet om onder andere voor Ziggo, Telegraaf en de clubs goede samenvattingen te maken. Dit bleek te kostbaar, waardoor besloten is (voorlopig) met alle clubs automatische camera's te installeren: een innovatief systeem wat met meerdere camera's via slimme software het spel volgt en inzoomt waar nodig. Een hele gave ontwikkeling, niet alleen voor Heren en Dames 1, maar voor alle teams die op ABN Amro KG1 spelen. Echter blijkt deze software nog wat ontwikkeling nodig te hebben, voordat het echt goed genoeg werkt. Zeker voor het volgen van een gehele wedstrijd is het beeld nog niet goed genoeg; jullie herkennen misschien wel het verkeerd inzoomen met strafcorners.

Nu livestreams met commentaar van onze eigen clubhelden
Bloemendaal besloot daarom bij de herstart op 31 januari te investeren in het verzorgen van de livestream door toch weer cameramannen in te zetten. Gecombineerd met live commentaar van onze helden de Nooijer, Stockmann en Jenniskens keken we uit naar een heerlijk potje hockey...te volgen via de computer! Tot onze teleurstelling liepen we tegen diverse technische problemen op: eerst werd de wedstrijd op een 'verkeerd' kanaal opgestart, daarna klapte het 'platform' waarover de streams verzorgd worden in de rust eruit. Wat een teleurstelling! Maar van tegenslagen leren we juist.

Sinds deze week nemen we de productie van de livestreams in eigen beheer: met beelden van onze eigen Ben van der Pol (Heren 3 en Close Encounter Films) en live commentaar. En als het Eyecons platform er weer uit klapt, meteen overschakelend naar ons eigen Youtube kanaal. Zo hopen we de kinderziektes achter ons te laten en de rest van dit seizoen gave beelden voor iedereen te verzorgen. We hopen van harte dat jullie ervan zult genieten. En kijken natuurlijk met zijn allen dubbel uit naar het moment dat we weer met zijn allen langs de lijn kunnen staan.

Foto Koen Suyk©
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda