Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
16:40 Uit H35B HC Athena H35A
Dave Smolenaars wordt de nieuwe coach van Damus 1

Dave Smolenaars keert terug naar ‘zijn’ club.

Met ingang van het nieuwe seizoen is Dave Smolenaars de nieuwe coach van Dames 1 van Bloemendaal. Met hem keert een oude bekende terug op het Mussennest.

Als 16-jarige kwam Dave over van Bennebroek naar Bloemendaal JA1. Daar zat hij in het team met onder andere Erik Jazet, Michiel Stange, Beau van Erven Dorens en Koen Hemmes. Meteen in zijn eerste jaar werd hij kampioen van Nederland.

Met een aantal teamgenoten promoveerde hij naar Heren 1. ‘In het begin was je natuurlijk meer bankzitter, je kon toen nog niet door wisselen. In het elftal zaten ook Flop, Cees-Jan Diepeveen, Diederik van Weel en Andy Citroen. We hebben veel gewonnen, ik denk dat we wel vijf of zes keer landskampioen zijn geworden. Later kwam Teun er natuurlijk bij.’

Dave vindt het ontzettend leuk om terug te keren op ’t Kopje. ‘Ik ken er zoveel mensen. Naast spelen heb ik er ook veel gecoacht en getraind: van de jeugd tot Dames en Heren 1. Als ik nu de dames zie, dan vind ik dat een groep met veel potentie. Het is echt een uitdaging om te kijken wat we daar nog verder mee kunnen bereiken.’

Als coach beschikt Dave over ruime ervaring. Hij was bij verschillende clubs als trainer/coach van eerste teams actief. Daarnaast was hij betrokken bij Jong-Oranje en is hij nu medeverantwoordelijk voor de door bondscoach Alyson Anan ingestelde ‘potentials’ c.q. talentengroep.

Dave is dit seizoen coach van Gooische Dames 1 waar hij ook technisch directeur is. Die laatste functie zal hij voortzetten.

Het huidige coach-duo Jeroen Visser en Diederik van Weel zal er alles aan doen om de dames aan het eind van dit seizoen als goede middenklasser te laten eindigen. Volgend seizoen begint er dan weer een nieuwe episode.

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda