Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: Gekker gaat het niet worden, wel leuker!

Tineke Schouten (van wie ik op zich geen groot fan ben) zei tien jaar geleden al "Het moet niet gekker worden”. Maar dan zat ze er toch goed naast. Want terwijl het amper dertien graden was en je ervoor kon kiezen thuis op de bank voor de buis, Max door de straten van Monaco te zien scheuren. Terwijl de Damus oefenden tegen JB1. En terwijl de veteranen hun oefeningen op goal afmaakten. Was het afgelopen zondag drukker langs de lijn dan tijdens de kampioenswedstrijd van Heren1.

Gek? Knotsgek, zou een bestuursgenoot van me zeggen. Stabiel en overtuigend de allerbeste zijn van Nederland en dan geen oranje gekleurde tribune naast je veld. Geen balkonscene. Geen hossende club. Geen gratis fusten Heineken om de smaak van de overwinning te versterken.

Gek is ook om het gek te vinden dat we er afgelopen zondag opeens weer waren. Allemaal gezellige mensen. Bitterballen en bier op de picknicktafels. Eigenlijk heel vertrouwd maar het voelde nog wat onwennig, bijna een beetje stiekem. Het zijn de hoopvolle stappen terug naar ‘normaal’. Terug naar partijtjes spelen, naar wedstrijden tegen andere teams, naar blijven hangen na afloop. En wat ons betreft zo snel mogelijk: terug naar toegang voor iedereen. De ouders weer welkom, het publiek weer langs de lijn en de commissievergaderingen in het clubhuis.

Met iedere stap die gezet mag worden proberen we meteen mee te bewegen. Mag iedereen onder 27 weer wedstrijden spelen? Check! Mogen alle leden weer trainen, mogen het luik en het terras open? Meteen doen! En houd alsjeblieft de website in de gaten want er staan al enthousiastelingen in de startblokken om in actie te komen bij nieuwe versoepeling van de mogelijkheden. Voor de jeugd (een ‘fietscompetitie’? wedstrijden in de regio?), voor senioren en veteranen (er wordt gedroomd over een bal afpakken binnen 1,5 meter en er wordt gefantaseerd over een eigen toernooitje) en voor iedereen (kun je met je team komen borrelen of barbecueën?).

Als je nog meer goede ideeën hebt horen we het graag. En inmiddels denk ik: gekker gaat het niet worden, wel leuker!

  

Els
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda