Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Pien Tol terug op ‘t Kopje

Na drie jaar keert Pien Tol (27) terug bij Bloemendaal, de club waar ze leerde hockeyen.

Vanwege haar studie in Delft ging ze bij Rotterdam hockeyen. Deze zomer gaat ze met vriend Floris van der Kroon (HGC) in Amsterdam wonen en wat was dan logischer dan terug te keren naar Bloemendaal?

 

‘Ik wilde nog heel graag blijven hockeyen. Ik zag dat Dave de nieuwe coach werd en heb hem toen een appje gestuurd.’ Pien moest wel een aantal keer meetrainen en dat was best aanpoten. De promotieklasse waar ze met Rotterdam inspeelde, lag vanwege de corona al een hele tijd stil. ‘We trainden wel maar dat is toch anders. Ik merkte echt een verschil, want de Hoofdklasse was doorgegaan.’

 

Ze vindt het fijn dat het gelukt is, hoewel ze zich wel realiseert dat ze voor haar minuten zal moeten knokken. Dat was heel anders dan in 2018 toen ze Bloemendaal verliet. Pien denkt nog met heel veel plezier terug aan die tijd en zeker aan haar laatste minuten voor Bloemendaal.

‘Ik nam de beslissende shoot-out in de finale van de Gold Cup tegen HDM. Die ging erin en wij wonnen. Dat was geweldig!’

 

Bij haar terugkomst eind mei trof Pien een team aan met een geweldig sfeer. ‘Een aantal meiden kende ik nog, maar het is super om te zien hoeveel talent erbij is gekomen. En dat ook nog vanuit onze eigen jeugd!’ Ze kijkt uit naar het komende seizoen. ‘Ik krijg een andere rol; bij Rotterdam was ik aanvoerder maar hier zal dat anders zijn. Ik hoop rust en ervaring mee te brengen.’

 

Naast Pien zijn de andere nieuwe gezichten: Elke Boers (Hurley) en Joy Haarman (Amsterdam), daarnaast stromen Annelies Pos en Mischa Timmerman (tweede keeper) uit de eigen jeugd door. Dames 1 van komend seizoen telt negen speelsters die ook in jeugdteams van Bloemendaal hebben gespeeld.

 

Het begeleidingsteam bestaat uit hoofdcoach Dave Smolenaars, assistent Jaimy Hulsker die speelde en coachte bij Den Bosch en naast zijn werk bij Bloemendaal actief is als video-analist bij het Nederlandse voetbal-damesteam.

 

Als manager is de Laura Bakker toegevoegd aan de begeleidingsstaf. Laura was al eerder manager bij Bloemendaal, onder andere van Heren 1. Zij wordt bijgestaan door Marije Hemmes.


Foto: Noortje Dalhuijsen Photography
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda