Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
In Memoriam Martijn Verrijn Stuart

Martijn Verrijn Stuart (H45B): Anglofiel en onverzettelijke teamgenoot


Opgeven was nooit een optie voor Martijn. Totdat zijn ziekte hem geen andere keuze liet. Op 24 juni overleed hij, 66 jaar oud, na meer dan 50 jaar verbondenheid met onze club.

Als zoon van een Shell-expat met Schotse voorouders, ontwikkelde Martijn al jong een brede kijk op de wereld, en een grote affiniteit met alles wat Brits was. Eind jaren ‘60 kwam hij op internaat in Bloemendaal en werd hij lid van onze club. Na zijn studie in Groningen keerde hij terug op het oude nest en was hij actief in vele functies. In 1997 ontving hij de Brederode Bokaal vanwege zijn verdiensten voor het wedstrijdsecretariaat. De bokaal was bedoeld als aanmoedigingsprijs, maar dat had Martijn niet nodig. Met ongeëvenaarde hartstocht zette hij zich in voor eigenlijk alles wat hij deed.

Op Martijn kon je altijd bouwen en vertrouwen. Zowel binnen als buiten het veld.
Martijn was klein van stuk, maar een mandekker van formaat. Als Martijn besloten had dat hij jou ging dekken, wist je zeker dat je geen leuke training had. Onverzettelijk bleef hij voor je staan en in de weg lopen. Menig tegenstander heeft hij zo tot wanhoop gedreven.
Ook zijn rol als ‘commissaris training’, nam hij uiterst serieus. Wekelijks inspireerde hij zijn teamgenoten en andere hockeyvrienden met een creatieve uitnodiging voor de donderdagavondtraining. Met zijn cartoons, Shakespeare-quotes en andere pakkende teksten toverde hij bij velen een glimlach op het gezicht.

Martijn was al langer ziek, maar net als in het veld knokte hij zich telkens terug. Begin april nog, hoopte hij er ‘volgende week weer bij te zijn’. Het lot heeft anders beslist, maar Martijn leeft in de herinneringen van zijn hockeyvrienden voort. We zijn dankbaar voor de mooie momenten die we met hem in ons midden hebben beleefd en gedenken een uiterst betrouwbare, loyale, goede vriend. Zijn laatste trainingsoproep ‘winnaars gaan trainen’ houden we er zeker in!

We wensen alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Namens HC Bloemendaal,

H45B

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda