Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: rare uitdrukking eigenlijk 'de kop is eraf'

Een tikkeltje agressief, welbeschouwd. Het schijnt te maken te hebben met het eten van een eitje. Kop eraf, peper en zout erop, lepelen maar. En dat is dan weer een volstrekt onschuldig begin van een zondags ontbijtje.

 

Hoe dan ook: de kop is eraf! Met een succesvol kick-off weekend is het nieuwe seizoen begonnen. Opgelucht zagen we dat iedereen de weg naar de club meteen weer wist te vinden, na een seizoen waarin we je steeds hadden moeten vragen vooral toch thuis te blijven. Dit weekend mochten de ouders weer langs de lijn, de veteranen op het veld en de tap open. De handen gingen uit de mouwen om te helpen waar dat nodig was. Een groot compliment aan de kick-off commissies (of zijn het commussies) en aan ‘Mat en Thieu’ (de leden van de barcommussie die doen wat eigenlijk helemaal niet kan: in hun vrije tijd de taken van Mathieu overnemen én blijven lachen).

 

De kop is er af maar we staan nog voor de nodige uitdagingen. Sommige daarvan gelden voor de korte termijn. Hoe gaan we om met coronamaatregelen? Hoe blijven wij bereikbaar als Zandvoort onbereikbaar wordt? Informatie daarover wordt steeds geactualiseerd en vind je op deze site. Maar ook: hoe behouden we Bloemendaalsfeer in een clubhuis dat niet volledig gebruikt mag worden en waar vinden we onze nieuwe horecamanager? Onze vaste krachten en vrijwilligers werken er hard aan, maar laat dat je niet tegenhouden om mee te denken en te doen. Goede ideeën en initiatieven stuur je naar Michiel Stange, [email protected]

 

Een uitdaging waar we ieder jaar weer voor staan, is die van de indelingen. Indelingen van teams, indeling van trainingen, indeling van velden. Enkele jaren geleden alweer hebben we met elkaar uitgesproken dat ons ‘hoger doel’ is dat we hier, onder aan ’t Kopje willen (blijven) zitten en dat we daar plezier en ontwikkeling, en familie- en tophockey hand in hand laten gaan. Wat ons betreft staat dat hoger doel nog als een huis. Dat brengt wel mee dat er altijd keuzes moeten worden gemaakt. Is er nog ruimte voor nieuwe leden, zo ja voor welke categorie, wie laten we dan toe, wie moeten we teleurstellen, welk team kan wanneer waar spelen. Groeien kunnen we niet dus er moet worden gekozen. Soms iets meer naar links en soms iets meer naar rechts. Maar altijd langs de lat van ons hoger doel. Komend seizoen zal ik daar vaker iets over schrijven.

 

Voor nu: de kop is eraf en we gaan elkaar gelukkig weer zien. Tot op de fiets, en natuurlijk langs de lijn!

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda