Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Willem Sprokkreeff: Muster Bloemendaal!
Voorzitter Els en secretaris Monica zijn begin deze week afgereisd naar Groenekan, de woonplaats van Willem Sprokkreeff. Willem is voor velen van onze club een heel bekende naam. Hij is namelijk de man achter de Mussenposters. Het musje zelf is al heel lang geleden ontworpen door Fokelien Faber, maar Willem is de oorspronkelijke bedenker van de Mussenposters.

De eerste poster zag het levenslicht eind 2007 (in de bijlage kun je deze eerste poster nog eens bewonderen). De nieuwjaarsborrel stond op stapel en daar wilde het bestuur een extra feestelijk tintje aan geven. Willem werd met zijn commissie gevraagd iets bijzonders te organiseren wat moest leiden tot meer verbinding onder de leden. En zie daar, de eerste Mussenposter werd een feit. Een vrolijk, aandoenlijk musje, met altijd een gevatte tekst en vaak ook een woordgrap. Willem heeft in de loop der jaren meer dan 300 van deze posters ontworpen! 

De Mussenposter heeft ons zeker verbinding gebracht in de afgelopen jaren. De poster is niet meer weg te denken uit onze club. Na ruim 15 jaar heeft Willem inmiddels het stokje overgedragen aan grafisch vormgevers Doeke de Steur en Nicole Tirion. 
Maar deze overdracht kon natuurlijk niet zonder eerst Willem in 't zonnetje te zetten! En dat is afgelopen maandag gebeurd: Willem heeft een stijlvolle mus op sokkel overhandigd gekregen van Els, met daarop de tekst 'Muster Bloemendaal' en een magnum fles van onze lustrumwijn van wijnhuis Okhuysen.

Wil jij voor een evenement of speciale gebeurtenis ook zo'n prachtige Mussenposter laten ontwikkelen, neem dan contact op met de secretaris via [email protected].


 
Bijlage: saxinthecity.jpg
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda