Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Ouderwets genieten op het Kopje

Op een gezellig druk Kopje mét een heerlijke nazomer-zon kregen we zondag meteen al de eerste topper van het seizoen voorgeschoteld.

 

Voor de wedstrijd was er een korte ceremonie waarin de Europees Kampioenen, Olympisch Kampioen Arthur van Doren en de recent afgezwaaide international Florian Fuchs op passende wijze in het zonnetje werden gezet. Tussen alle Bloemendaal spelers werd óók HGC-international Seve van Ass gehuldigd, getuige de foto in de bijlage.

 

Diezelfde van Ass was direct na het fluitsignaal op dreef en was steeds een van de aanstichters van gevaarlijke HGC aanvallen. Bloemendaal kreeg strafcorner op strafcorner te verwerken (maar liefst 6 in het eerste kwart), maar de HGC-machine haperde op dit punt. Onder toeziend oog van bondscoach Jeroen Delmee krabbelde Bloemendaal op en daarmee zag je ook direct de kwaliteit van individuele spelers terug in de snelheid en creativiteit van de aanvalsgolven. Twee corners van Tim Swaen werden onschadelijk gemaakt door de defensie van HGC. Maar vlak nadat Arthur Van Doren het thuispubliek liet schrikken door Kenta Tanaka onbedoeld te lanceren, leidde een aanval over rechts in de 29e minuut dan toch tot de 1-0, die knap werd binnengeschoten door Thierry Brinkman. De internationaal raakt een afgeketste voorzet vol, waarna de bal snoeihard in de touwen belandde.

 

HGC probeerde in het derde kwart aan te dringen, maar tot heel grote kansen kwam de compleet gerenoveerde ploeg van Paul van Ass niet. Met meer dan tien nieuwe namen, kroonden De Gazellen zich vorige week tot kampioen van de voorbereiding door de ABN Cup te winnen. 

Bloemendaal liet HGC uitrazen en kreeg na 47 minuten meer lucht, nadat de derde Bloemendaal-corner van de wedstrijd een goal opleverde. De sleep van Tim Swaen werd nog gekeerd, maar op de hoog uit de lucht geslagen rebound van Florian Fuchs had HGC geen antwoord. Een paar minuten voor tijd werd het nog spannend. Marc Bolto, een Spaanse debutant, maakte de 2-1. Dichterbij dan die 2-1 kwam HGC echter niet, dus de eerste, zwaarbevochten winst van het nieuwe hoofdklasse-seizoen is een feit!

 

Oranje Rood – Damus 1

 

Demi Hilterman was net als vorig seizoen ook weer heel belangrijk voor onze Damus. De Eindhovense ploeg leek via treffers van Marlena Rybacha en Lisa Post -beide uit strafcorners- op winst af te stevenen, maar Bloemendaal toonde doorzettingsvermogen en veerkracht dankzij vooral in de tweede fase van de wedstrijd goed veldspel en twee rake strafcorners van Hilterman. Een 2-2 gelijkspel uit bij Oranje Rood: zeker geen verkeerd begin van de competitie!


Fotografie wedstrijd en huldiging: Koen Suyk

 
Bijlage: Huldiging.jpg
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda