Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Dubbelwinst D1, moeizame winst voor H1
Damus 1
Wow, wat een week voor onze Damus! Na de twee zware competitiewedstrijden vorige week, hebben zij deze week twee wedstrijden gewonnen.

Het begon op donderdagavond met de Goldcup bekerwedstrijd bij Xenios. De Dames wonnen deze wedstrijd met 0-5. Twee goals van Teuntje Horn, twee van Demi Hilterman en één van Joy Haarman. Een mooie score!

Gisteren, zondag 3 oktober, speelden zij de reguliere competitie in Den Haag tegen Klein Zwitserland. Bloemendaal stond na vier wedstrijden onderaan in de poule en moest de weg naar boven weer hervinden.

In het tweede kwart opende Teuntje Horn de score uit een strafcorner, via een rebound van de keeper (0-1). Kort na de rust maakte KZ de gelijkmaker (1-1). Maar Demi Hilterman wist nog geen 8 minuten later een volgende strafcorner te benutten met een harde sleeppush in de kruising (1-2).

In het vierde kwart kwam KZ wederom terug met een gelijkmaker (2-2). Het bleef lang spannend, onze Dames bleven druk zetten. Acht minuten voor het einde scoorde Ankelein Baardemans het winnende doelpunt (2-3), waardoor Bloemendaal met de drie punten naar huis ging en nu op een negende positie staat in de competitie tot nu toe.


Heren 1
De wedstrijd tegen Hurley zou theoretisch geen probleem moeten zijn geweest voor de Heren van Bloemendaal. Hurley stond onderaan in de competitie en Bloemendaal is de afgelopen 24 wedstrijden thuis op 't Kopje ongeslagen.

Maar het werd een moeizame strijd. Hurley was sterk verdedigend. Bloemendaal wist zijn kansen niet te benutten. Telkens zat er net een stick van Hurley tussen. Linksom, rechtsom, door het midden, telkens weer wist Hurley een doelpunt te voorkomen. De ene lange corner na de andere, maar geen doelpunten.

Pas in het derde kwart kwam het eerste doelpunt; van Hurley. (0-1). Het werd even heel stil op 't Kopje. Gelukkig wist Bloemendaal nog geen drie minuten later de gelijkmaker te maken. Tim Swaen pushte een strafcorner snoeihard en kaarsrecht, in de linkerhoek (1-1).

In het vierde kwart voerde Bloemendaal de druk verder op. Maar pas in de laatste minuten van de wedstrijd kwam een halfhoge bal bij Roel Bovendeert terecht. Hij benutte deze kans direct en scoorde de winnende goal. Een verlossing, zo voelde het. Bloemendaal pakte de winst, maar op papier had men deze wedstrijd waarschijnlijk anders ingeschat. 


Wedstrijdprogramma zondag 10 oktober
D1 speelt weer thuis om 12.45 uur tegen Kampong. In Tilburg speelt H1 vervolgens om 14.45 uur. Foto Teuntje Horn: Koen Suyk 


 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda