Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Verslag Algemene Vergadering 2020-2021

Donderdagavond 14 oktober 2021, de avond van de algemene vergadering van Bloemendaal. Vorig jaar zaten we door Corona nog op 1,5 meter van elkaar in de Tetterodehal, maar nu is de locatie gelukkig weer ons eigen clubhuis aan de Aelbertsbergweg.

We zijn overigens nog niet van alle maatregelen af en er moest dus bij de deur wel even ge-coronacheckappt worden. Mede door de charmante ontvangst bij de deur leverde dit geen problemen op.

De avond begon met dit intro filmpje en daarna opende onze voorzitter, Els van Mierlo de vergadering met het verzoek even stil te staan bij diegenen die ons dit jaar ontvallen zijn. En nadat Els de presentie en absentie lijst heeft doorgenomen gaan we van start. Gelukkig maar, want met 17 punten op de agenda belooft het een lange avond te (kunnen) worden.


Ian van Veen trapt af als moderator van het jeugdbestuur en stelt zijn nieuwe collega moderator Guus Ekelenkamp voor, die het na dit jaar van hem overneemt. Het jeugdbestuur stelt zich vervolgens zelf voor en geven allen aan dat zij veel zin hebben om eindelijk na corona weer dingen te organiseren.

Het jeugdbestuur vertrekt vervolgens naar huis en we gaan verder met de bedankjes voor de diverse vrijwilligers voor hun ‘werk’ het afgelopen jaar, veelal in de vorm van flessen wijn, maar ook met ‘mussen’huisjes en een oranje rolmaat voor Jan de 1,5 meterman.

Chris van den Berg wordt als voorzitter van de lustrumcommissie bedankt, maar heeft zelf ook nog een verrassing voor de club, mede ook namens de vereniging Zomerzorg. Er is een prachtig bankje gemaakt rond de boom op het terras en daar komt nog een mooi schild op dat hij overhandigt aan Els.

Pepijn Post bedankt vervolgens Willem Jan als penningmeester van De Topmusch. Na jarenlang letterlijk achter de schermen te hebben gewerkt, blijkt hij dat geweldig te hebben gedaan en was het zeker niet altijd makkelijk met alle eisen en wensen van Pepijn.

Pepijn roept ook Feiko Keilholz naar voren. Feiko kwam bij de selectie van Heren 1 als tweede keeper, maar hing zijn legguards graag aan de wilgen om door te gaan als manager van heren 1. Feiko had een goede klik met Michel van de Heuvel, zo goed dat hij het ooit voor elkaar kreeg om een team trip te plannen naar Frankrijk, zonder dat er gehockeyd zou worden! Er waren daar namelijk geen velden in de buurt. Hilarisch was het, dat het eerste dat Michel zag vanuit het raam in het vliegtuig, een hockeyveld was. Pepijn reikt vervolgens de Brederodebokaal uit aan Feiko. Deze beker krijg je voor bewezen diensten, maar is daarbij ook een aanmoedigingsprijs. Dus Feiko, we zien je graag in de toekomst nog veelvuldig op de club!

Els bedankt Floris Jan Bovelander voor zijn werkzaamheden in de commissie tophockey, met een Magnum fles wijn, want stelt zij terecht Floris Jan is al legend, erelid en heeft zelfs al zijn eigen prijs. De Floris Jan Bovelanderprijs wordt dit jaar overigens niet uitgereikt.


Monica van Waesberge leest ons het verslag voor over 2021. Ondanks de corona perikelen blijkt er in het seizoen 2020-2021 toch ook weer veel gebeurd. Natuurlijk pakten de heren de dubbel en sloot dames 1 het seizoen af in de middenmoot, maar ook werden er door de jeugd veel onderlinge wedstrijden gespeeld.


Voor de pauze krijgen we van penningmeester Ferdi Kramer nog een inkijkje in de financiële toestand van de club en de stichtingen SSSK en de Topmusch. Kort samengevat, de club staat er ondanks alle corona perikelen goed voor. Ook is financieel ruimte voor de vervanging van veld 3. Dit wordt een goed zandveld en geen waterveld. Dit laatste is wel onderzocht, maar is met name met betrekking tot het sproeien en de buurt geen haalbare kaart.

Eerder noemde ik al dat we met 17 agendapunten een lange vergadering zouden kunnen krijgen, maar het tempo zit er goed in. Ferdi moet zelfs rustig de tijd nemen, omdat de kascommissie nog onderweg is. Maar als die aanwezig zijn, neemt Leonard Boogers het woord van Ferdi over en horen we dat de kascommissie erg tevreden is met het gevoerde beleid. Leonard stelt aan de vergadering voor om het bestuur dan ook decharge te verlenen, wat vervolgens met een groot applaus gestand wordt gedaan.


Na de pauze krijgt Guido Keulen het woord om de wijzigingen in het huishoudelijk regelement en de statuten toe te lichten. Hierbij is vooral van belang te weten dat een lid van de hockeyclub ook lid wordt van de KNHB.


En dan is het tijd voor de voorgenomen bestuurswisselingen. Monica van Waesberge – Kessel treedt af als secretaris en haar taken als secretaris worden overgenomen door Lotte Vuylsteke – Strik en Juliette Goetzee, waarbij Lotte secretaris wordt en Juliette benoemd wordt als commissaris communicatie. Els van Mierlo spreekt Monica toe en bedankt haar voor de vele werkzaamheden die zij heeft verricht met betrekking tot bijvoorbeeld het archief en de nieuwe website. Onder luid applaus krijgt Monica de zilveren Mus opgespeld.

Pepijn Post neemt na 7 jaar afscheid en zijn taken als commissaris Tophockey zullen worden overgenomen door Hans Erik Tuijt. Pepijn (en Ferdi) krijgen van Wouter Jolie, ingelijste foto’s van de teams met handtekeningen van alle spelers die de afgelopen jaren kampioen zijn geworden. Daarna neemt Joof Verhees het woord en spreekt Pepijn toe. Joof roemt terecht de manier waarop Pepijn de afgelopen jaren de sponsoring en het tophockey heeft neergezet en het mooiste compliment daarvoor is toch dat andere clubs vaak vragen hoe we dat op ’t Kopje toch doen. Na kortstondig op de gang te hebben gestaan gaat de vergadering onder luid applaus akkoord met het voorstel om Pepijn te benoemen tot Lid van Verdienste.

Ook Ferdi Kramer treedt af. Als penningmeester draagt hij zijn taken over aan Tsjerk Friso Roelfzema Naast de ingelijste foto’s zijn er voor Ferdi ook lovende woorden van Hendrik Goeman Borgesius. Die ons nog even meeneemt naar het moment dat Ferdi werd gepolst als penningmeester. Niet als Ferdi Kramer maar als de ‘man van Roos’. Inmiddels is hij dat natuurlijk nog steeds, maar toch zeker kent iedereen Ferdi als die rustige penningmeester die de zaakjes goed voor elkaar heeft. En omdat Ferdi de afgelopen jaren altijd van alles aanpakte en heeft gezorgd voor rust op financieel gebied, wordt ook Ferdi door de vergadering benoemd tot Lid van Verdienste.


Na de festiviteiten krijgt de nieuwe penningmeester Tsjerk Friso nog het woord om de begroting voor het komende jaar door te nemen. Wat opvalt is de contributieverhoging voor de Musjes en de F jeugd. Dit is echter alleen om in lijn te komen met de omliggende verenigingen.


Na een zeer korte rondvraag wordt de vergadering gesloten en het is pas 23.30 uur. Er is dus nog tijd voor borrel om de prijswinnaars te feliciteren.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda