Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Zaalhockeyseizoen 2021-2022

De zaalhockey commissie is al weer volop in voorbereiding voor het zaalhockeyseizoen 2021-2022. We hebben bij de KNHB inmiddels de inschrijving voor zaalhockey ingediend met komend seizoen 52 Bloemendaal jeugdteams die aan de competitie zullen deelnemen.

 


Corona en zaalhockey

Het coronavirus is helaas nog niet uit ons land verdwenen. Ondanks deze nog steeds bestaande onzekerheden als gevolg van het COVID-19 virus heeft de KNHB toch aangegeven dat de zaalhockeycompetitie dit seizoen 2021-2022 vooralsnog door zal gaan. Kijk voor de laatste informatie over "hockey en het coronavirus” op de site van de KNHB Corona en het spelen van (competitie)wedstrijden (knhb.nl). Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.


Competitie

De zaalcompetitie vindt plaats van 4 december 2021 tot en met 13 februari 2021. 

De competitiedata zijn:

- December 4/5, 11/12, 18/12 (op 5 december enkel in de ochtenduren)

- Januari 8/9, 15/16, 22/23, 29/30 (zondag 2 januari kan mogelijk enkel voor de Topklassen worden gebruikt)

- Februari 5/6, 12/13


De KNHB heeft aangegeven dat, indien de actualiteit dat vraagt, de speeldagen alsnog afgelast of aangepast kunnen worden. Verdere indamming van het corona virus en de gezondheid van alle hockeyers en hockeyliefhebbers blijven voorop staan.

 

De wedstrijden van de jongste jeugd (8E) zullen in beginsel op de zaterdagochtend worden gespeeld. Als voor een vereniging geen of niet voldoende uren beschikbaar zijn in de directe omgeving kan het voorkomen dat wedstrijden op de zondagochtend worden geplaatst.

De D jeugd zal i.v.m. de open dagen op de middelbare scholen in ieder geval in januari en februari weer op zondag(ochtend) worden geplaatst.

 

Het exacte wedstrijdschema wordt door de KNHB in de tweede helft van november bekend gemaakt en is tegen die tijd te vinden op zowel de website van de KNHB en HC Bloemendaal als in de Bloemendaal app.


Trainingen

De zaalcapaciteit in onze regio is helaas schaars. Met steeds actievere sportverenigingen en meer deelnemende teams uit buurtgemeenten wordt het vinden van zaaluren een steeds grotere uitdaging. Desondanks is het gelukt om uren te regelen. De zaaltrainingen kunnen hierdoor alleen helaas niet altijd op vaste tijden/dagen/locaties plaatsvinden, dus dit vraagt wel enige flexibiliteit van iedereen. Zaalhockeytrainingen zijn verplicht en alleen als je echt niet kunt, moet je je afmelden bij de trainer.

 

De teams zijn nu nog allemaal druk bezig op het veld, maar vanaf maandag 29 november 2021 zullen de trainingen in de zaal starten. Het exacte trainingsschema wordt zodra bekend gecommuniceerd.

 

Materiaal

In de zaal wordt gespeeld met een zaalstick en op stevige zaalschoenen, die niet buiten zijn gebruikt en geen zwarte zolen hebben. Verplichte bescherming bij zaalhockey: een bitjescheenbeschermers en een zaalhockeyhandschoen aan je linkerhand.

En voor de keepers zijn er speciale hoezen en riempjes voor de legguards nodig (deze laatste zullen via de materialencommissie lopen).

 

 

In de bijlage nog het zaalhockey infobulletin met nog meer informatie over het komende zaalhockeyseizoen, zoals contributie, benodigde materialen en de organisatie van de wedstrijden.

 

Heb je ondanks alle informatie nog vragen voor de zaalhockeycommissie? We zijn bereikbaar via email: [email protected].

 

 

Bestuurslid hockeyontwikkeling

Ewoud van Gellicum

 

Technisch Directeur

Diederik van Weel

 

HCB zaalhockey-commissie,
Marjolein Jensma - Harreveld; Pam Coops - van Noordwijk; Wilfra Marseille en Paulien Schous

 
Bijlage: Zaalhockeybulletin20212022defversie.docx
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda