Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Florian Fuchs stopt met tophockey

Bloemendalers zullen het in de toekomst zonder Florian Fuchs in Heren 1 moeten stellen. De aanvaller heeft besloten na dit seizoen een punt te zetten achter zijn tophockey-carrière. Voor de vaste toeschouwers zal het wennen zijn. Ze zullen zijn oogstrelende acties, flitsende passeerbewegingen en prachtige doelpunten missen.

 

De beslissing nam hij niet makkelijk. ‘Het was een lastige en emotionele keuze’, licht hij toe. ‘Veel moeilijker dan bij het Duitse nationale elftal. Bloemendaal, zowel het team als de club, zijn geweldig. Ze hebben mij zoveel gebracht. Ik ben trots en dankbaar dat ik voor Bloemendaal hebben mogen spelen, dat is absoluut niet vanzelfsprekend.’

 

Tijdens de winterstop, met wat meer afstand en tijd, heeft hij er samen met zijn vriendin Mirjam lang over gesproken. ‘Al sinds mijn zestiende is hockey allesbepalend in mijn leven. Dat geldt sinds ruim acht jaar ook voor Miriam. Dit is het moment om dat te veranderen. Daarbij vraagt het bedrijf Hypha dat ik heb met Roel Bovendeert, veel aandacht, dat gaat een nieuwe fase in.

 

Florian speelde zes seizoenen voor HC Bloemendaal waarin hij twee keer de EHL (2018 en 2021) won en twee keer het landskampioenschap (2019 en 2021). Na Tokyo nam hij al afscheid van het Duitse nationale elftal.

Gaan we hem nog zien op de Bloemendaalse velden? Florian grappend: ‘Je weet maar nooit, Ronald Brouwer speelde onlangs op zijn 42ste nog mee. Nee serieus, ik denk dat ik een stapje terug doe, maar ik weet zeker dat ik betrokken zal blijven bij de club, in welke rol zien we later wel. We blijven in Amsterdam wonen waar we genieten van de relaxte sfeer, de cultuur en de directheid van de mensen.’

 

De club zal hem missen. Niet alleen vanwege zijn geweldige hockey, maar ook vanwege zijn aardige en bescheiden persoonlijkheid. Dat benadrukken captain Glenn Schuurman en Michiel Hilders (commissie tophockey ook). ‘Hij is niet alleen een van de beste spelers ter wereld, maar ook een geweldige vriend van het team en van de club. We vinden het enorm jammer dat Florian stopt, maar respecteren zijn keuze,’ aldus Glenn.

 

We zullen Florian zeker blijven zien op ’t Kopje, want zegt hij zelf ‘Bloemendaal is echt een thuis geworden.’

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda