Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Doe mee aan de Landelijke Opschoondag as. zaterdag 19 maart
Ook wij doen as. zaterdag 19 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Jij toch ook?

Als club committeren we ons aan het voorkomen, minimaliseren en optimaal recyclen van plastic. Dat doen we bijvoorbeeld door geen plastic wegwerp bierglazen te gebruiken, blessure-ijs niet meer in plastic te verpakken, petflessen apart in te zamelen en kartonnen thee- en koffiebekers achter de bar in te zamelen. Verder gebruiken we schoonmaakmiddelen in hervulbare containers zodat we zo min mogelijk plastic hoeven te gebruiken. Tegelijkertijd onderzoeken we ook of we op termijn aan bronscheiding kunnen doen en de kartonnen koffie en limonadebekers kunnen vervangen door duurzame varianten.

Opruimen
As. zaterdag 19 maart is de dag van Nederland Schoon. Samen met onze (jeugd)teams gaan we tussen 10.00 uur en 11.30 uur 'opschonen' rond de club en in de buurt. Verzamel een uurtje eerder met je team en loop een rondje, lekker bijpraten en voorbereiden op de wedstrijd en ondertussen dit mooie doel steunen.

Samen met het Wereld Natuur Fonds, NLSchoon en The Wave voor schoon
Helaas belandt afval, zoals limonade- en koffiebekers, blikjes, snoepzakjes en mondkapjes toch buiten de prullenbak, tussen de plantjes, in de bosjes en op straat. Zwerfafval is overal. Het is schadelijk voor de dieren, voor de natuur en dus ook voor ons. Als we niets doen dan is er in 2030 maar liefst 300 miljoen ton plastic afval in onze oceanen! Op het strand vind je altijd plastic afval, let er maar eens op…en ruim het op.

The Wave – Plastic Smart Sport Clubs
Stichting The Wave wil in samenwerking met Nederland Schoon en het Wereld Natuur Fonds bijdragen aan een wereld zonder plastic afval. Dat doet ze door mensen bij sportclubs letterlijk in beweging te krijgen tegen plastic vervuiling. Hierbij staan gedragsverandering en een ‘we can do it’- mentaliteit centraal.

Doe mee!
Doe as. zaterdag dus ook mee en meld je bij Joyce del Prado als team of alleen aan via [email protected]

Kan je helaas niet? Geen probleem! Meld je actie alsnog aan en als je doordeweeks tijdens je ‘ommetje’ opruimt, zijn we ook helemaal blij! Hier kan je je opschoonartikelen bestellen.

Deel!
Deel je actie of je opschoonfoto op Instagram met #thewave#plasticsmartsportclub
@foundationthewave
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda