Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Tom Hiebendaal en Jasper Brinkman verlengen contract bij Bloemendaal
Tom Hiebendaal en Jasper Brinkman hebben hun contract bij Bloemendaal met een aantal seizoenen verlengd. 

Tom Hiebendaal (28) kwam in de zomer van 2020 over vanuit Duitsland en won in 2021 de EHL in en het landskampioenschap met Bloemendaal. Jasper Brinkman (25) loopt al heel wat jaren op ’t Kopje rond. Vanaf zijn tiende speelt hij in het oranje Bloemendaal-shirt. Sinds het begin van dit seizoen is hij ook te bewonderen in een ander oranje tenue, dat van het nationale elftal. Michiel Hilders, lid commissie tophockey: ‘We zijn heel blij dat Jasper en Tom bij ons blijven. Het lijkt altijd vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. 

Tom is een belangrijke speler voor het team. Hij is echt een verbinder, niet alleen door zijn leeftijd (28 jaar) waarin hij precies tussen de jonkies en de oudere spelers zit. Met zijn karakter is hij heel belangrijk voor ons. Voor Jasper is het geweldig dat hij zich blijft ontwikkelen en nu ervaring op doet in Oranje. Daar profiteren we bij Bloemendaal ook van.

Tom Hiebendaal heeft nog even gewikt wat hij ging doen. Hij is bijna klaar met zijn studie rechten en twijfelde of hij zijn maatschappelijke carrière voorrang moest geven. De club, het team en de komst van zijn beste vriend Dennis Warmerdam komend seizoen maakten de beslissing uiteindelijk niet heel moeilijk. ‘Dennis en ik kennen elkaar al van het Nederlands B. We wilden al zo lang een keer samen spelen en nu gaat dat gebeuren. Dat is fantastisch. Daarnaast geniet ik van het spelen bij Bloemendaal. Ik ben hier heel erg op mijn plek.’ Over zijn verbindende rol in het team zegt Tom Hiebendaal: ‘Ik kan met iedereen overweg en ben altijd positief ingesteld. Ik probeer de jongeren te helpen; leg uit als ze iets niet goed doen en vertel hoe het beter kan. Dat is de kracht van dit team: elkaar stimuleren, daarom draaien we zo goed.

’ Hij heeft zich van het begin af aan welkom gevoeld op de club. ‘Ik ben hier warm en hartelijk ontvangen. Van het team kende ik er al veel via Jong Oranje. Ik heb in het verleden meer dan twee jaar getobd met een knieblessure. Sinds vorig jaar ben ik weer terug op mijn oude niveau. Hier bij Bloemendaal ben ik verdedigend beter geworden en ik heb het plezier in het hockey teruggekregen.’


Voor Jasper Brinkman was de beslissing een makkelijke om bij Bloemendaal te blijven. ‘Ik speel hier met een mooie groep vrienden. We gaan voor elkaar door het vuur en hebben ook buiten het veld veel plezier met elkaar. Bijna iedereen woont in Amsterdam. We spreken regelmatig af om met een paar ergens koffie te drinken of te lunchen in een van de Bloemendaal-huizen.’ Net als Tom is Jasper ook bijna afgestudeerd. Hij hoopt deze zomer zijn master Crisis & Security Management af te ronden. Daarna gaat hij zich volledig focussen op Bloemendaal en (hopelijk) op het WK in India in december. 

Begin volgend jaar gaat hij nadenken over zijn maatschappelijke carrière. ‘In dit team heerst ook een goeie studiecultuur. Als ik hoor dat iemand goed studeert en resultaten haalt, stimuleert mij dat om ook hard te werken.’ Als speler vindt hij zich vooral rustiger geworden aan de bal. Zo creëert hij meer overzicht voor zichzelf en kan hij makkelijker de goede keuzes maken. Jasper Brinkman: ‘Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik voel me erg op mijn plek hier en ben er trots op dat ik al zoveel jaren voor Bloemendaal speel.’

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda