Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Heren1 soeverein door naar halve Finale EHL
Vorig jaar wonnen de mannen zowel de EHL als het landskampioenschap in de Tulp Hoofdklasse, de zogenoemde ‘dubbel’ en natuurlijk is dat ook voor dit jaar het streven. Vanmiddag heb ik daarom het filmpje ‘Let’s do it again’ van de mannen online gezet. Na het zien van dat filmpje ging ik met een gerust hart richting Wagener Stadion.


In de reguliere competitie staat Bloemendaal Heren 1 fier aan kop en kan een plaats in de play-offs de mannen niet meer ontgaan, voor de helft van de ‘dubbel’ is daar dus stap 1 gezet. Vandaag donderdag 14 april 2022, is de dag dat het voor de mannen van Rick Mathijssen eigenlijk pas echt gaat beginnen, want stap 1 van die andere helft van de ‘dubbel’ staat op het programma. Heren 1 neemt het in de eerste wedstrijd van de EHL op tegen het Spaanse Athletic Terrassa in het Wagener Stadion.


Ondanks het geruststellend filmpje van vanmiddag belooft het een spannende wedstrijd te worden, want vorig jaar waren deze Spanjaarden nog de tegenstander in de finale van de EHL. Toen werd gewonnen en werd de wedstrijd vanwege Corona zonder publiek gespeeld en kregen de spelers te maken met winterse buien. Dat was vandaag wel anders. Veel Bloemendalers hadden de weg naar het Wagener Stadion gevonden en op de tribune waren de Bloemigans ook weer met vlaggen en trommels van de partij, daarbij scheen het zonnetje prachtig op de niet overdekte Zuid tribune.


Op de tribune bij de Bloemigans was het overigens allemaal ook weer een beetje wennen. Sommige woorden liggen nu eenmaal makkelijk in de mond bij het zingen van liedjes, maar natuurlijk kennen de Bloemigans de LHBTI beweging en houden zij daar de komende wedstrijden rekening mee. En gelukkig was er met (of ondanks) beveiligers op de tribune toch een mogelijkheid om een fakkel af te steken. Zaterdag kunnen de Bloemigans overigens nog veel extra steun gebruiken om lawaai te maken, dus koop een kaartje voor de ZUID tribune en kom Heren 1 aanmoedigen.


De kwart finale wedstrijd tegen Athletic Terassa begon goed voor de mannen, er werden behoorlijk wat kansen gecreëerd, maar het was steeds de Spaanse doelman die in de weg stond. Toch komt Bloemendaal op 1-0 doordat de keeper aan het begin van het tweede kwart het antwoord schuldig moet blijven op een lange bal van achteruit van Tim Swaen en de tip in van Thierry Brinkman. De voorsprong had snel daarna via een strafbal verder uitgebouwd kunnen worden. Dat lukte even niet, maar toch vrij snel daarna puschte Tim Swaen met een rake strafcorner Bloemendaal op een comfortabele 2-0 voorsprong. In het derde kwart gebeurt er niet veel, maar neemt Atletic Terassa wel wat meer het heft in handen en in het vierde kwart resulteert dat zelfs in de anschluss treffer van de Spanjaarden. Florian Fuchs weet natuurlijk bij ons als geen ander wat anschluss betekent, en zorgt zelf 3 minuten voor tijd voor de entscheidungs treffer: 3-1.


Na de wedstrijd spreek ik nog even met Jasper Brinkman. Hij geeft aan dat de voorbereiding op de EHL goed is. Er is hard getraind, het hotel is goed en de wil om ‘Let’s do it again’ te doen is er 100%. Ik vraag Jasper voor de zekerheid nog even of hij nou rechtsachter staat of rechtsvoor. Het antwoord is eigenlijk dat hij rechts staat, zo pakt hij dus achter ballen af en geeft hij bijvoorbeeld Florian Fuchs met een prachtige voorzet de kans op de entscheidung. Wat heerlijk om te weten dat Jasper nog een paar jaar bij Bloemendaal heeft bijgetekend!


Het resultaat vandaag was dus top en toch was er bij mij en ere-voorzitter Lo van Noordwijk, een gevoel dat het een beetje onnodig spannend was geweest. Na de wedstrijd gaven onafhankelijk van elkaar Jasper, Jorrit, Wortel, Wouter en Tim dat ook wel toe, maar tegelijkertijd gaven zij ook aan dat de tegengoal geen reden tot paniek was geweest en dat het wel goed zit met het vertrouwen. Daar hou ik me dan gewoon aan vast en ondanks de lichtblauwe shirts van vanavond zit het dan met mijn oranje gevoel toch wel goed.


Aanstaande zaterdag om 16.00 uur speelt Bloemendaal Heren 1 de halve finale wedstrijd tegen Club de Campo uit Madrid om een plek in de finale, wederom dus tegen Spanjaarden

Tekst Hessel Zondervan
Foto Frank Uijlenbroek
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda