Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
In de eerste minuut..

‘Let’s do it again’ is de missie van Heren 1. Het winnen van de EHL met Pasen is onderdeel van die missie. Later moet dan ook het landskampioenschap worden binnengehaald, om zo wederom de ‘dubbel’ te pakken. De strijd om het landskampioenschap volgt later dit seizoen met de Play-offs, maar nu is Heren 1 fantastisch begonnen aan de EHL. Om de EHL te winnen moet natuurlijk in ieder geval eerst de finale worden gehaald en afgelopen donderdag is stap één gezet met de overwinning van 3-1 op het Spaanse Athletic Terrassa. Vandaag staat de volgende stap, wederom tegen een Spaanse tegenstander, op het programma. De tegenstander is Club de Campo de Madrid en Spaanse tegenstanders liggen ons wel.


Met de ‘pers delegatie’ van HC Bloemendaal spreken we af om samen te rijden en om 14.00 uur te vertrekken, we zijn bij aankomst dan de spelersbus een kwartiertje voor en kunnen ons rustig opstellen en de aankomst van de spelers goed in beeld brengen.


Onderweg hebben we het in de auto natuurlijk over hoe goed onze mannen zijn, maar ook over hoe toegankelijk ze zijn en de uitstraling die zij hebben als team. Een ploeg met een missie, dat zie je gewoon! Bloemendaal Heren 1 is een super professioneel team, maar een handtekening zetten of even met een fan op de foto is geen enkel probleem. Vervolgens hebben we het nog even over Kampong dat verloor van Rot-Weiss Keulen en morgen dus een wedstrijd moet spelen om des ‘keizers’ baard.


We arriveren inmiddels bij het stadion en ontmoeten de dienstdoende verkeersregelaar bij P3. Wij wapperen met onze parkeerkaart en al wapperend met zijn hoofd en met veel humor laat hij ons doorrijden. Deze verkeersregelaar heeft overigens een prachtige baard, dus ik hoop voor Kampong dat hij morgen ook dienst heeft.


De spelers bus arriveert een kwartiertje later zoals gepland en mij valt op dat de spelers en de begeleiding enorm relaxed de bus uit stappen. Dat is een goed teken. Zeker omdat de wedstrijd van vandaag tegen Club de Campo mogelijk een finale plaats oplevert en dus heel belangrijk is. De tegenstander van vandaag is vorig jaar kampioen geworden in Spanje. Toch is mij verteld dat wij donderdag hebben gewonnen van de beste ploeg van Spanje, Athletic Terrassa.


Het Wagener Stadion is een absolute toplocatie voor een toernooi als dit, maar eigenlijk alleen als het vol is. En tja, het is niet vol. Maar positief bekeken, er zijn gelukkig wel veel Bloemendalers. Die Bloemendalers en de Bloemigans maken sfeer en de tribune lijkt daarmee meteen veel voller. Na een klein akkefietje op donderdag hebben de Bloemigans hele goede afspraken met de beveiliging gemaakt over bijvoorbeeld het afsteken van de fakkels en mogelijk kwetsende teksten. Die teksten horen we niet meer en sterker nog, op een gegeven moment klinkt het massaal van de tribune: "beveiliger bedankt, beveiliger bedankt!”. Die kan vervolgens een glimlach niet onderdrukken. Dat hebben de Bloemigans dus met het oog op maandag goed geregeld.


De stemming op de Zuid tribune is overigens vanaf het begin al opperbest. Het zonnetje schijnt en bestuurslid Michiel Stange is jarig dus het ‘lang zal ze leven’ klinkt op de tribune. In het verleden hebben we gedurende een jaar of tachtig, menig robbertje gevochten met de Spanjaarden. Vandaag hebben we zo lang niet nodig. De wedstrijd is amper begonnen en Jorrit Croon scoort binnen één minuut, met een weergaloze goal vanaf de achterlijn, de 1-0 en in de 8e minuut sleept Tim Swaen de 2-0 binnen. We geven verder zelf weinig weg en worden getrakteerd op best nog wat kansen, maar pas vlak voor rust komen we op 3-0. Het derde en het vierde kwart blijft vermakelijk: veel kansen, weinig weg geven, maar geen goals. Heren 1 wint dus de halve finale met 3-0.


Na de wedstrijd geeft Jorrit Croon nog even een inkijkje in het strijdplan van de mannen. Het was de bedoeling om meteen vanaf minuut één gas te geven en snel een goal te maken en een strafcorner te halen. Aanvoerder Thierry Brinkman beaamde dat en vond de overwinning vooral solide en de goal van Jorrit ‘amazing’. Alhoewel wij als publiek wellicht graag een paar doelpuntjes meer hadden gezien geeft Rick Mathijssen aan dat een zege van 3-0 op Club de Campo, een goede overwinning is. Verder geeft hij aan dat zowel Rot-Weiss als Surbiton een plek in de finale verdienen. Het zijn goede ploegen. Rick heeft geen voorkeur en gaat uit van eigen kracht.


Als Rick het strijdplan bedenkt en de mannen het zo uitvoeren, dan begrijp ik dat volkomen en zit het met mijn oranje gevoel wel goed. Jorrit roept alle Bloemendalers op om maandag te komen kijken naar de ‘hun’ finale. Laten we daar gehoor aan geven en het Wagener Stadion helemaal oranje kleuren en er ook ‘onze’ finale van maken. Kom je wel op tijd? Jorrit doet mee hè en dan is het zomaar 1-0 …
Tekst: Hessel Zondervan

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda