Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Fünf mahl Florian Fuchs

Op het moment dat ik aankom in het Wagener Stadion zie ik de dames van Amsterdam met shoot-outs winnen van Den Bosch. Voor de organiserende club natuurlijk fantastisch. Nadat de juichende dames van Amsterdam zijn gehuldigd gaat het voor ons pas echt beginnen. De tribune kleurt langzaam maar zeker oranje en de Bloemigans hebben met trommels en vlaggen ook weer hun plek in de hoek ingenomen. Het weer is prachtig, er klinken al wat liedjes, maar je merkt dat iedereen wat voorzichtig is. We spelen vandaag niet tegen Spanjaarden, maar tegen Duitsers en daarvan heb je pas gewonnen als ze in de bus naar huis zitten, misschien heeft dat er wat mee te maken?


Als Florian Fuchs zijn teamgenoten heeft toegesproken, de oranje rook en fakkels ontbranden en het Bloeme Bloeme Bloeme klinkt, kan de wedstrijd beginnen, in het stadion dat nu bijna geheel is gevuld met Bloemendalers in het oranje. De tegenstander Rot-Weiss Keulen is vandaag de thuisspelende ploeg, al zullen ze dat niet zo hebben ervaren. Zij spelen volledig in het rood en zodoende moet Bloemendaal aantreden in de inmiddels wel bekende, lichtblauwe uit shirts.


De eerste tien minuten worden er over en weer wat foutjes gemaakt en is het aftasten. Later hoorde ik van Tim Swaen dat Bloemendaal die tien minuten even nodig had gehad om te voelen waar de ruimte lag om te hockeyen. Toen Bloemendaal dat eenmaal wist pakten, in een zonovergoten Wagener Stadion, donkere wolken zich samen voor Rot-Weiss. Met goede overwinningen op Kampong (2-1) en Surbiton (5-1) kwamen zij de finale binnen, maar vandaag zat het er niet in.


Aan het begin van het tweede kwart is het net als tegen Club de Campo, Jorrit Croon die de score opent, nadat Florian Fuchs eerst de lat raakt. Ook vandaag is het zeven minuten later wederom raak. Mister EHL Florian Fuchs maakt de 2-0 na een voorzet van Jasper Brinkman. Fuchs speelde overigens zijn zevende EHL Finale en sprak voor de wedstrijd motiverende woorden naar zijn teamgenoten! Na de assist en de goal was hij nog niet klaar vandaag. In het vierde kwart haalt hij een strafcorner die door Jasper Brinkman wordt benut en met een kenmerkende solo legt hij de bal panklaar voor Roel Bovendeert. Die weet daar wel raad mee nu hij net op tijd voor de finale weer fit is en mee kan doen. In de allerlaatste minuut tipt Fuchs de bal nog op de lat, geen 5-0, maar wel 5 gewonnen finales!


Op de tribune is het de hele wedstrijd een groot feest. De spanning is er wel, maar het spel van Bloemendaal is zo goed dat iedereen geniet en we het gevoel hebben dat we echt niet hoeven te wachten tot de Duitse bus weg is om de overwinning te vieren. Het weer is prachtig en het bier vloeit rijkelijk, ook op delen van de tribune waar de gemiddelde leeftijd dat eigenlijk niet toelaat. De beveiliger, die zaterdag nog werd toegezongen en bedankt, had het er vandaag maar druk mee.


Ook na het laatste fluitsignaal had de beveiliging het druk. Toeschouwers mogen na de wedstrijd namelijk niet het veld op. Maar na zo’n wedstrijd is dat natuurlijk onbegonnen werk. Het was mooi om te zien dat de spelers het feestje met de supporters op het veld konden vieren. Toen de mannen zich vervolgens naar de huldiging en de fotosessie begaven, liepen de keurige Bloemendaal supporters weer terug naar de tribune.


Op de tribune was op zijn verjaardag, ook onze horeca manager Ralph Vink aanwezig. Voor de wedstrijd maakte we nog grappen over ‘zijn’ feestje ’s avonds. Nu de beker gewonnen is moest Ralph na de wedstrijd snel weg om het feestje verder voor te bereiden. Bestuurslid Rutger Meijerink had voor de finale voor de Bloemigans nog een bus geregeld die ook na de wedstrijd snel naar de club zou rijden om daar de spelers te kunnen ontvangen en te kunnen huldigen op ons eigen balkon.


Een feestje vieren dat kunnen we inmiddels best wel goed en dat komt misschien wel omdat we het ook vaak (kunnen) doen. ‘Oefening baart kunst’ zeggen ze wel eens. Vanaf morgen gaat de knop bij de mannen weer om en spelen zij de komende weken nog drie competitiewedstrijden en vervolgens de Play-offs. 


De missie van Heren 1 is: Let’s do it again! De EHL beker is nu twee keer op rij gewonnen en nu dus op de fiets, met de auto of met de supporters bus, op weg naar de landstitel!Tekst: Hessel Zondervan

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda