Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Strijdbare Damus 1 en grote winst voor H1
Wat een dag voor zowel de Dames als Heren 1. Hieronder de wedstrijdverslagen. 


HDM- Dames 1 2-1
De laatste twee wedstrijden van de competitie, waarvan volgende week dus de laatste, zijn spannend voor onze Damus. De nummer 12 van de poule degradeert direct naar de promotieklasse, de nummers 10 en 11 spelen play-outs. Onze Dames stonden lange tijd op nummer 9 in de poule, maar uiteraard vecht iedereen nu voor zijn plekje. 

Vandaag, zondag 1 mei, stond de uitwedstrijd in Den Haag tegen HDM op het programma. HDM wil haar positie in de play-offs veilig stellen en als vierde eindigen in de poule. En onze Dames willen punten pakken om de play-outs te voorkomen. Bij voorbaat dus al een spannende wedstrijd.

In het eerste kwart zet HDM direct druk en scoort na vijf minuten al de openingstreffer (1-0). Onze Damus herstellen zich goeden blijven aandringen. In het tweede kwart scoort Sanne Caarls en komt Bloemendaal gelijk (1-1). Helaas krijgt HDM kort daarop een strafcorner waaruit gescoord wordt (2-1). We gaan de rust in met een achterstand.

In het derde kwart volgen meerdere strafcorners voor HDM, maar ze gaan er niet in…of beter: ze worden er uit gelopen en uiteindelijk goed weggewerkt! Er is nog steeds hoop op een gelijkmaker van onze Damus. Ze werken keihard, ze gaan er voor, allemaal! Je ziet het echt aan hun spel, continu volle energie! Tegen het einde van het derde kwart nog een strafcorner voor Bloemendaal: kansje? Helaas, het lukt niet om te scoren.

In het vierde kwart zet Bloemendaal nog meer druk. Ze krijgen weinig ruimte, maar komen tot frustratie van HDM steeds een beetje verder. Nog tien minuten te spelen, Bloemendaal krijgt weer een strafcorner. Shoot van HDM, nog een keer…maar het wil niet lukken. Zelfs in de laatste drie minuten nog een strafcorner van onze Damus; de keeper van HDM vist de bal hoog uit de lucht. Een samenvatting van de wedstrijd zie je hier. Jammer. Maar...

We zijn niet verloren! Victoria verliest vandaag en degradeert sowieso naar de promotieklasse. Ook Oranje Rood verliest, maar Klein Zwitserland wint en onze Damus staan nu op de tiende plek… het gaat om de wedstrijd van volgende week. Dan spelen onze Damus uit tegen Victoria; die moeten we winnen en dan hangt het er van af wat de andere teams doen. Het is een uitwedstrijd, dus….volgende week allemaal naar Rotterdam om onze Damus naar de overwinning te schreeuwen?!Amsterdam - Heren 1 3-6

Voor de Heren zijn de play-offs al zeker. Ze staan torenhoog bovenaan in de hoofdklasse en zelfs de nummer twee van de poule, Amsterdam, kan daar geen verandering in brengen.

In het eerste kwart van de wedstrijd tegen Amsterdam krijgt Bloemendaal al snel een strafcorner. Tim Swaen scoort met een push hard tegen de plank. Het ziet er zo beheerst uit, rustig zelfs, maar het gaat razendsnel. Daar kan geen keeper bij… Dan het tweede kwart. Amsterdam zet aan en in de cirkel van Bloemendaal is er een overtreding. De scheidsrechter is van mening dat een doelpoging is ontnomen: strafbal. Mirco Pruyser pusht, namens Amsterdam, de bal links in de lage hoek (1-1). Jammer, maar onze Heren reageren direct met een aanval via Florian Fuchs. Deze wordt helaas afgestopt. Waarop Amsterdam door zet en dan toch ineens weer scoort (2-1).

Na rust komt Bloemendaal sterk terug en begint direct aanvallend aan het derde kwart. De eerste strafcorner wordt nog gestopt, maar daarna zetten de Heren een mooie aanval op, Jorrit Croon manoeuvreert zich door de overvolle cirkel van Amsterdam. Thierry pikt de bal op en scoort de gelijkmaker (2-2). Enkele minuten later nog een aanval, wederom Thierry Brinkman die scoort met een harde backhandslag (2-3). Binnen enkele minuten draait Bloemendaal de wedstrijd weer om. In datzelfde derde kwart ontstaat er vervolgens op het middenveld nog een misverstand tussen Amsterdam en de scheidsrechter. Het is een vrije slag voor Bloemendaal, die wordt snel genomen en gescoord door Florian Fuchs (2-4).
  
In het vierde kwart wordt het even iets rustiger, maar de doelpunten zijn nog niet klaar. Nog een strafcorner voor onze Heren. Tim Swaen pusht een variant op Florian Fuchs, die de tip-in scoort (2-5). Amsterdam doet nog wat terug. Een soloactie van Pruyser in de cirkel van Bloemendaal eindigt in een doelpunt (3-5). En dan is Bloemendaal weer aan de beurt; mooie actie op het middenveld, de bal komt bij Thierry Brinkman, hij geeft de bal voor, deze bereikt Roel Bovendeert niet maar gaat via een stick van Amsterdam in de goal (3-6). Een beetje een gekke wedstrijd met heel veel doelpunten, maar ook weer drie punten voor onze Heren en duidelijk waarom zij bovenaan staan in de hoofdklasse. De NOS maakte een samenvatting, en uiteraard is onze samenvatting hier te vinden. 
Wedstrijdprogramma volgende week 
Zondag 8 mei spelen de Heren thuis tegen Oranje-Rood. Vanaf 15 mei spelen onze Heren de play-offs, met de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 21 mei.

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda