Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Het Kriebelt

Het is voorjaar en het kriebelt. Kriebels in mijn ogen en kriebels in mijn buik. Mijn ogen hebben gewoon last van de lucht, noem het hooikoorts. De kriebels in mijn buik worden getriggerd op het moment dat ik de rotonde op de Zomerzorgerlaan op fiets. Ik kijk over het fris groene gras richting ons clubhuis en stop. Na twee tribuneloze coronajaren staat hij er weer. ‘Onze’ tribune. Ons ‘stadion’. Een kleine 3000 man (m/v) in de zon, zoveel mogelijk oranje. Vrijwilligers die tappen en hamburgers flippen. Spanning, strijd, tranen en trots en vooral feest. Saamhorigheid. Verbondenheid. Emotie. Je kunt het al zien, je kunt het al voelen.

 

Die tribune, dat is nog wel een ding. Niet iedere club zonder vaste tribune, heeft ruimte om er één te plaatsen. Dat hebben wij gelukkig wel. Maar daar staan serieuze kosten tegenover. Kosten die ten opzichte van 3 jaar geleden, liefst anderhalf keer zo hoog zijn geworden. Hetzelfde geldt voor ander in te huren materieel. Ook dat is sinds 2019 aanzienlijk duurder geworden. Dat brengt met zich mee dat we de toegangsprijs na 3 jaar ook hebben moeten aanpassen (voorheen halve finale 5 en 10 euro, finale 7,50 en 15 euro netto) naar 8 en 16 euro netto. Tijdens play off wedstrijden ontkomen we niet aan extra kosten en dus ook niet aan kaartverkoop om die te compenseren. Wat vinden we daarvan? Laat ik voorop stellen dat we sinds jaar en dag een kaartje moeten kopen voor play off wedstrijden en dat ik dat begrijp. Ook op clubs die een permanente tribune hebben staan of die geen extra kosten maken. We hebben het over de finale rondes en hockey van wereldklasse. De andere kant is dat we dit jaar graag een gebaar hadden gemaakt naar al onze leden en voor iedereen het witte hek wagenwijd open gezet zonder ticketverkoop. Omdat we dankbaar zijn dat we de afgelopen twee seizoenen het gemis aan mogelijkheden, met de hele club en zonder morren hebben gedragen. Alleen, verantwoord zou dat niet zijn geweest. Wat we wel blijven doen is onze leden de gebruikelijke 10% korting geven bij betalen van munten met je Muspas. Dus zorg dat je hem tijdig van tevoren oplaadt.

 

Wat we natuurlijk ook doen is werken aan ‘vergroening’ van het evenement. Zo zijn de munten die we verkopen van gerecycled en recyclebaar materiaal. Zo investeren we in forse aanvulling van de gewone hardplastic bierglazen die we tijdens de play offs blijven gebruiken in plaats van wegwerpplastic. En zo moedigen we aan om met de fiets of openbaar vervoer te komen in plaats van met de auto, die alleen tegen betaling kan worden geparkeerd op het grasveld (of gratis op het parkeerterrein boven aan ’t Kopje).

 

En wat we zéker weer zullen doen is de unieke Bloemendaalsfeer met elkaar neerzetten! Dat kan dankzij de inzet en het enthousiasme van talloze vrijwilligers. Veel gaven zich al op, met hun team of oudergroep, en er zijn nog wat plekken open. Dus geef je nog op via [email protected]en zorg dat je niet de dag erna denkt ‘waarom was ik er niet bij?’. Het spreekt voor zich dat je een ticket krijgt voor de dag dat je meehelpt. En gegarandeerd heel veel buikkriebels.

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda