Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Heren 1 op koers

Voordat ik met een auto volgeladen jonge ‘Bloemigans’ naar HGC vertrek, kijk ik op Hockey.nl nog even de interviews vooraf met de coaches Rick Mathijssen en Paul van As en met de spelers Jorrit Croon en Pelle Vos.

In de antwoorden van de Bloemendalers klinkt een grote mate van zelfvertrouwen en dat is natuurlijk niet vreemd als je de EHL hebt gewonnen en al weken bovenaan staat in de Tulp Hoofdklasse Heren. Bloemendaal Heren 1 plaatste zich als eerste voor de Play-offs met maar liefst 14 punten voorsprong op de nummer 2 Pinoké en 16 op de nummer 4 HGC.

Paul van As vindt Bloemendaal ook de beste ploeg dit jaar als je naar de punten kijkt, maar ook hij heeft er alle vertrouwen in. Hij is blij met Bloemendaal als tegenstander, omdat Bloemendaal HGC wel ligt. Ik ben benieuwd of hij hier na de wedstrijd nog steeds zo over denkt.

Pelle Vos durft wel een maandsalaris te verwedden op een 2-1 overwinning van HGC. Hij geeft aan dat HGC de afgelopen jaren steeds dichterbij Bloemendaal is gekomen en het kleine 2-1 verlies en het 2-2 gelijkspel deze competitie sterken zijn zelfvertrouwen.

 

Ik heb zelf al jaren een goed gevoel bij de club HGC. Ik kwam er vroeger graag en regelmatig. Enerzijds om zelf te spelen, maar ook altijd om Heren 1 te kijken en dan de sportieve ‘strijd’ aan te gaan met aan familie grenzende goede kennissen die om de hoek woonden en daar toen speelden en nog bestuurslid zijn geweest. Ik vond HGC altijd wel een beetje lijken op Bloemendaal, qua familieclub, ligging en het gevoel. Toen ik dat overigens hardop zei in de auto, hoorde ik één van mijn meerijdende kleine ‘Bloemigans’ zingen: ‘onder aan de heuvel, aan de groene wei, ligt de mooiste club van Nederland en daar hockeyen wij’♫, en dat is natuurlijk uiteindelijk een waarheid als een koe.

 

Maar gelijkenissen zijn er toch zeker. Eenmaal in de buurt van de Roggewoning zien we net als in Bloemendaal veel supporters met de fiets naar de wedstrijd komen en ik kan prima in de buurt parkeren. Eenmaal op het terrein staan er ook hier vrijwilligers de kaartjes te scannen en de biertjes te tappen. Ook die bekende van mij van vroeger, gezellig!

 

Als de wedstrijd gaat beginnen zijn er voldoende groepjes ‘oranje’ supporters te vinden, maar vanwege de eindexamens ontbreken wel veel Bloemigans. Dat komt ongetwijfeld volgende week zaterdag wel goed. De tribune bij HGC laten we voor wat die is, want aan de overkant staan we lekker in het zonnetje. De mannen komen het veld op en mijn gevoel is goed, ondanks dat Pelle Vos er een maandsalaris op heeft gezet.

 

De wedstrijd begint goed voor Bloemendaal, maar de eerste drie strafcorners blijven onbenut en dus blijft het 0-0 en daarmee spannend. Toch is het Bloemendaal dat in de 27e minuut wel op voorsprong komt door een tip in van Florian Fuchs, op aangeven van een sterk spelende Jasper Brinkman. Het derde kwart start vervolgens in het voordeel van HGC, maar na een paar kleine kansen is het juist weer Bloemendaal dat de 2-0 maakt. Een prachtige goal van Casper van der Veen, op aangeven van Tom Hiebendaal. Luttele minuten daarna is het Jasper Brinkman, die zijn goede wedstrijd bekroont met een rake strafcorner en met de 3-0, de deur voor HGC dichtgooit.

 

De eerste Play-off zege is een feit en aanstaande zaterdag 21 mei is de tweede wedstrijd, thuis tegen HGC op ’t Kopje. Je weet wel…’ ♫daar onder aan die heuvel, aan die groene wei, daar ligt de mooiste club van Nederland en daar hockeyen wij’♫!

 

Bestel allemaal je kaarten hier, want ondanks lovende kritieken in de media: ‘Bloemendaal maatje te groot voor HGC’ en ‘overwinning op HGC kwam vrij eenvoudig tot stand’, zijn we er natuurlijk nog niet!

 

Zou Pelle trouwens met zijn weddenschap, geweten hebben dat het vakantiegeld in de maand mei wordt uitbetaald?Tekst: Hessel Zondervan
Foto: Koen Suyk
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda