Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Ook de penningmeester op koers

Mijn voorbereiding was afgelopen vrijdag al begonnen, want op zaterdagmiddag 21 mei om 16.00 uur startte op ons eigen Kopje, de tweede wedstrijd tegen HGC in de halve finale van de Play-offs. De eerste wedstrijd werd uit met 3-0 gewonnen van de Gazellen en dus maakt eigenlijk niemand zich zorgen over een goede afloop. Voor zondag zijn veelal andere plannen gemaakt.

Om te zorgen dat het traditionele sfeertje rond de Play-offs er weer is, moet er vaak nog wel wat gebeuren. Ik meld me daarom ook zaterdagochtend op de club om onder andere, hier en daar een hek neer te zetten, de frietkar op zijn plaats te duwen en het horeca pleintje met tenten, barretjes, BBQ en koelkasten op te bouwen. In de camera toren bouwen we nog een heuse DJ Booth dus met die sfeer komt het wel goed.


Als het dan eenmaal 16.00 uur is komen de mannen van HGC en Bloemendaal het veld op. Supporters uit Wassenaar zijn er wel, maar niet veel. Ik laat mij vertellen dat het geloof er na vorige week zondag niet echt is. De jonge Bloemigans zijn er wel en zij laten goed van zich horen.

Paul van As heeft de tactiek aangepast en laat zijn mannen vandaag heel anders hockeyen dan vorige week, maar toch komt Bloemendaal op 1-0. Het spreekwoordelijke ‘vuiltje’ lijkt dan niet aan de lucht. Maar zoals wel vaker is niet alles wat het lijkt. Het lijkt er namelijk op dat Pelle Vos de bal na de toeter achter Maurits Visser tikt, de scheidsrechter beslist echter anders, 1-1. Het fluitje wint dus van de toeter en dat is misschien een mooie aanleiding voor de KNHB om ook in de halve finales van de Play-offs een videoscheidsrechter aan te stellen. Nu is dat alleen in de finale het geval.

Maar goed met een ‘vuiltje’ op de lens kun je soms dingen ook niet zien, dus het lost ook weer niet alles op. En omdat Bloemendaal de hele wedstrijd de bovenliggende partij is, hadden ze met een paar doelpunten al eerder de wedstrijd kunnen en misschien wel moeten beslissen. Zo eerlijk moeten we zijn. De kansen waren er wel, maar bij HGC stond keer op keer Sam van de Ven in de weg. Later blijkt hij op zaterdag zijn op 1 na beste wedstrijd te hebben gekeept aangezien hij het zondag nog eens dunnetjes overdeed.

Na het ‘na de toeter doelpunt’, dat in het geval van Pelle Vos misschien als ‘overwerk’ kan worden uitbetaald, scoort HGC meteen in het laatste kwart nog een keer en staan we met 1-2 achter. Als Baas nog even wordt gewisseld en we volle bak op zoek gaan naar de 2-2 valt ook nog de 3-1. De plannen voor zondag moeten worden bijgesteld, er komt een derde wedstrijd om de halve finale te beslissen.


Op zondag begint die wedstrijd om 15.00 uur en gaat het terrein om 13.00 uur open. ’s Morgens zijn de voorbereidingen voor een gastvrije ontvangst al weer in volle gang en iedereen die ik spreek heeft naar aanleiding van het spel van Bloemendaal, geloof in een goede afloop. Het enige is dat we niet moeten vergeten de doelpunten te maken.

De fans uit Wassenaar hebben vlaggen en een trommel gevonden en zijn vandaag wel in grote getalen aanwezig. Het zal de enige man op Bloemendaal die een derde wedstrijd niet zo erg vindt, goed doen: de penningmeester ligt op koers! De sfeer zit er ook vandaag weer goed in en het lekkere weer werkt daar natuurlijk aan mee. Op een zonovergoten Kopje vinden de biertjes en de burgers gretig aftrek en is de tribune goedgevuld. De jonge Bloemigans laten weer van zich horen, alhoewel nog niet iedereen op het juiste moment hoort ♫dat je moet gaan staan, als je voor Bloemendaal bent♫. Misschien kunnen er voor de finale, om net wat meer herrie te maken, een aantal oudere Bloemigans worden ingevlogen? Zou voor ons Mussen geen probleem moeten zijn.

De wedstrijd geeft eigenlijk hetzelfde beeld als zaterdag. Bloemendaal is de betere ploeg, maar scoort niet en HGC doet dat wel. Zij komen nu op een 1-0 voorsprong en met Sam van de Ven, die vandaag zijn beste wedstrijd van het seizoen keept, blijkt scoren weer heel lastig te worden. Even denk je dan: ‘het zal toch niet?’. Heel even maar, want dan is er ineens Tim Swaen die er een strafcorner in sleept en binnen 5 minuten daarna komen we met een good-old Bovendeertje aan de goede kant van de score, wat een prachtige goal!


Wij spelen dus voor de derde keer op rij in de finale van het landskampioenschap. HGC heeft er een fantastische halve finale van gemaakt en van de manager van HGC begreep ik dat zij juist daarom uiteindelijk wel vrede hebben met de afloop en hoe leuk is het dan om te zien dat de spelers van HGC hun feestje bij ons vieren. Heeft denk ik te maken met onze gastvrijheid en dat andere waar wij naast het hockeyen, goed in zijn: een evenement in festival achtige sfeer neerzetten!


Aanstaande donderdag op Hemelvaartsdag is de eerste wedstrijd van de finale van de Play-offs in het Amsterdamse Bos en spelen onze mannen uit op Pinoké. Die wedstrijd is al uitverkocht. Op zaterdag 28 mei spelen we thuis, dus koop voor die wedstrijd allemaal op tijd je kaarten hier. Voor Pinoké is het de eerste keer dat zij spelen om het landskampioenschap dus zij zullen met veel fans onze kant op komen. 


Zowel heren 1 als de penningmeester liggen dus op koers.Tekst: Hessel Zondervan

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda