Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Voor de één de eerste keer voor ons nr 22 in 2022!

Voor alles is een eerste keer. Voor Pinoké was dit donderdag, op Hemelvaartsdag het organiseren van een finale wedstrijd in de Play-offs om het landskampioenschap. En ik kan je vertellen dat Pinoké het voor een eerste keer prima voor elkaar had. Toen ik donderdag aankwam op Pinoké zag het er allemaal goed uit, ik stond op de lijst, want ik had mij als pers via de email aangemeld bij Marcelle Bovenlander. Weliswaar met ‘n’ maar toch, de naam klinkt natuurlijk heel vertrouwd.


De sfeer zit er goed in en het publiek stroomt binnen op de sta-tribunes die de club heeft geregeld achter de doelen. In de bestuurskamer, die dienst doet als persruimte, vraagt de stadion speaker mij naar de definitieve spelerslijst, zodat hij de namen juist kan omroepen. Daar ga ik natuurlijk niet over dus ik roep de hulp in van onze manager Govert Ho. Hij controleert de lijst van de speaker en moet handmatig de naam van Wouter Jolie toevoegen, die snap ik, want tja die was toch gestopt? Maar dan nog komen we op 16 namen en het moeten er 17 zijn. Er ontbreekt er dus nog één en vrij snel merkt Govert wie dat is. Voor ons een beste paard van stal, voor Pinoké waarschijnlijk een wens die de vader van de gedachte is. Handmatig wordt met nummer 10 Jorrit Croon toegevoegd.


De speaker, die nu de correcte spelerslijsten heeft, heet iedereen hartelijk welkom en stelt de spelers voor. Onze heren bij naam, maar van de mannen bij Pinoké krijgen we ook keurig mee welke spelers er al vanaf de F, E, D en C jeugd lid zijn. Het lijkt er ineens op dat Pinoké vooral bestaat uit eigen jeugdspelers en dat is iets wat wij bij Bloemendaal alleen maar kunnen toejuichen.


De speaker gebruikt zijn microfoon niet alleen voor mededelingen, maar ook om de ‘Steekneuzen’ aan te sporen tot juichen en dat is natuurlijk prima en wellicht is hij daarom wel bij uitstek de echte ‘Steekneus’! Ik heb die eens even opgezocht en een ‘Steekneus’ was iemand die zich overal mee bemoeit. Een bemoeial dus. Het woord berust waarschijnlijk op de uitdrukking zijn ‘neus in andermans zaken steken’. Ik heb ook gelezen dat ‘Steekneus’ een verdwijnwoord is in de Nederlandse taal, maar dat lijkt me met de kwaliteiten die deze ploeg op de mat legt moeilijk te geloven. Pinoké is een blijvertje.


De wedstrijd kunnen we eigenlijk best wel eenvoudig samenvatten: Pinoké speelt erg goed, onze mannen geven niet op en hebben in de laatste minuut een beetje geluk. Vervolgens zijn wij veel beter in shoot-outs, dat dan weer wel.


Op zaterdagochtend zijn er weer voldoende dingen te doen om het ’s middags allemaal in goede banen te kunnen leiden, dus fiets ik met veel plezier naar de club. Ook vandaag zit het weer mee en is de sfeer op ’t Kopje zonnig en meteen al weer fantastisch.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo nerveus ben voor de wedstrijd van vandaag. Volledig gebaseerd op mijn eigen psychologie van de koude grond, heb ik het idee dat Bloemendaal heel blij is met de narrow escape van donderdag, toch met die winst een tikkie heeft uitgedeeld en vervolgens nog één keer volle bak wil knallen omdat het gewoon een heel lang seizoen is geweest. Een derde wedstrijd is er dan misschien wel net één teveel.


Bloemendaal begint de wedstrijd meteen goed, we zijn gevaarlijk en we komen door een doelpunt van Bovendeert op na 13 minuten op 1-0 en na vijf minuten in het tweede kwart zet hij ons ook op een 2-0 voorsprong. Bloemendaal speelt een veel betere wedstrijd dan donderdag en heeft de strafcorner van Hendrikcx heel goed geanalyseerd. Een aantal goede reddingen van Baas zijn nog nodig, maar het Belgische corner kanon weet niet te scoren vandaag. Uiteindelijke is het Tim Swaen die in de laatste minuten Bloemendaal op een 3-0 voorsprong zet en daarmee is de 22e landstitel een feit.


Vanzelfsprekend is dit voor iedere speler en staff, maar ook voor alle medewerkers en leden een geweldig resultaat, maar er hangt maar voor één speler al meer dan een week een spandoek, Fuchsie Bedankt! Voor Florian Fuchs is deze overwinning de mooiste afsluiting van een carrière die je je maar kunt voorstellen. Hij pakt wederom de dubbel met Bloemendaal en als ik Fuchs op het veld tegenkom dan feliciteer ik hem en zeg ik hem dat we hem zullen gaan missen. Het antwoord is veelzeggend: ‘ik jullie ook’.


Van deze plek kan ik alleen maar zeggen dat het zonder Florian Fuchs volgend jaar niet meer hetzelfde zal zijn, maar we hebben volgend seizoen wel een hele mooie aanwinst die we afgelopen donderdag en vandaag aan het werk zagen bij Pinoké. Vandaag liepen ze nog gebroederlijk het veld op samen, maar Dennis Warmerdam zal meteen bij binnenkomst een hevige strijd moeten aangaan om het rugnummer ‘13’ met Jasper Brinkman.


Voor nu is het Kopje oranje en vieren we feest, gefeliciteerd mannen met de 22e in 2022! En misschien een idee voor volgend jaar….Let’s do it again!


 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda