Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Floris van der Kroon naar Bloemendaal

Floris van der Kroon (26) speelt met ingang van het nieuwe seizoen op ‘t Kopje. De middenvelder speelde in de play-offs nog in het lichtblauw van HGC, maar kiest voor de toekomst voor het oranje van Bloemendaal.

Hij vindt het een geweldige eer om hier te mogen spelen. ‘Van jongs af aan heb ik opgekeken naar Bloemendaal. Het is een geweldige kans dat ik me verder kan ontwikkelen bij het beste team van de wereld.’

Floris is geen vreemde op de club. Niet alleen kent hij een aantal spelers goed, hij speelde in het verleden lang met Floris Wortelboer en ook met Teun Beins, maar hij woont ook samen met Dames 1 - speelster Pien Tol.


Sinterklaas
‘Zo’n vijf geleden toen ik mijn eerste Sinterklaasfeest vierde bij de familie Tol kreeg ik van Piens moeder Nicolette al een oranje shirt waar ze mijn naam en nummer op had geplakt,’ lacht hij. Het duurde een paar jaar maar nu is de overstap een feit.

‘De cultuur hier op Bloemendaal, het gevoel het samen te doen, dat is fantastisch. De saamhorigheid spat ervan af. Als je de sfeer ervaart tijdens de play-offs…dat is geweldig. Ik vind het mooi daar deel vanuit te maken.

Naast hockey is Floris fysiotherapeut, wat niet onhandig is nu Pien al een tijdje met een gescheurde knieband langs de kant zit. Die revalidatie vergt nog wel flink wat maanden. ‘Maar het gaat goed met haar,’ aldus haar deskundig partner.

Zelf hoopt hij zich nog verder te ontwikkelen. ‘Ik wil nog beter worden en een bijdrage leveren aan dit team.’

Zijn werk als fysiotherapeut denkt hij goed te kunnen combineren met zijn top sportcarrière. ‘Voor mij staat hockey op nummer 1 en daar krijg ik ook de ruimte voor.’

Michiel Hilders van de Commissie Tophockey is enthousiast over Floris. ‘Hij is een multifunctionele speler die zowel achterin als op het middenveld kan spelen. Het is een goede bekende van de groep en past als persoon prima bij dit team.’


Foto Koen Suyk©

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda