Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
JC1 wordt Landskampioen, de weg er naar toe …

Vorige week werd op ’t Spandersbosch in Hilversum, na een reeks fantastische wedstrijden in de landelijke poule, de basis gelegd voor iets heel moois. Door in hun landelijke poule 9 van de 10 wedstrijden te winnen, plaatste JC1 van Bloemendaal zich met vlag en wimpel voor het Nederlands Kampioenschap. Alleen van de nummer twee, Den Bosch werd uit verloren.


De jongens beginnen het Nederlands Kampioenschap voortvarend tegen Laren JC1 en weten in een half uur maar liefst 5 doelpunten te maken en winnen met 5-1! De sfeer zit er goed in tijdens de lunch die volgt.


Na de lunch volgt de tweede wedstrijd tegen Den Bosch, de ploeg die dus eerder te sterk was in de competitie. JC1 speelt goed, is beter en creëert veel kansen, waar er deze keer maar ééntje van wordt benut. En dan blijft het altijd opletten. In de laatste paar minuten van de wedstrijd krijgen de jongens nog strafcorners tegen en een strafbal. Die laatste wordt benut en zo komt Den Bosch met een gelukje op 1-1.


In de volgende wedstrijd tegen Naarden, is de ploeg na een kiezelhard backhandschot via de onderkant van de lat, weer op koers voor een 5-klapper. Met goed spel, mooie scoops en oog voor elkaar lopen de jongens uit naar een klinkende 5-0 overwinning!


De laatste wedstrijd spelen de jongens tegen Pinoké JC1. Bij de Play-off finale onlangs waren de jongens nog ballenjongen en nu spelen zij zelf een ‘kleine finale’. De winnaar van deze wedstrijd wordt namelijk eerste in de poule. Op lengte lijkt Pinoké in het voordeel, maar het zijn onze jongens die op een 1-0 voorsprong komen. Met kansen en een paar hectische momenten voor beide doelen golft het spel op en neer, maar aan de stand veranderde niets meer. De halve finale van het landskampioenschap is bereikt en met tegenstander Kampong spelen onze jongens dan wederom een ‘mini hoofdklasse wedstrijd’.


Pep Akkerman beloofde de jongens ooit dat als zij het landskampioenschap zouden halen, hij een heuse spelersbus zou regelen. En ‘belofte maakt schuld’. Ondanks dat het nog niet zo makkelijk was om te regelen, lukte het wel en vertrokken de jongens zaterdag 25 juni met elkaar in de spelersbus naar Ede.


Eenmaal op Ede worden de jongens aangemoedigd en geïnspireerd door onze eigen Mus, ouders, opa’s, oma’s, zusjes, broertjes en vrienden. Aan het hek hangt de Bloemendaalvlag en ook, burgerlijk ongehoorzaam weliswaar, zijn er rookpotten mee. Vooraf had de KNHB laten weten al het vuurwerk te verbieden en toen Kampong de blauwe rookpot in de tas hield, deden wij hetzelfde en begon de wedstrijd gewoon op 0-0.


De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor Kampong die een aantal keren gevaarlijk doorkomen, maar het lukt de verdedigers Taeke, Samuel, Yannick, Guido en Bernard om de aanvallen onschadelijk te maken. En daar waar dat net niet lukt vindt Kampong steeds Pieter op hun weg. Met prachtige reddingen houdt hij zijn team in die fase op de been. Op het middenveld zorgen Sam, Feike, Teun en Benjamin voor evenwicht en voor de transfer naar voren. Er gebeurt ook in deze wedstrijd wat er al zo vaak gebeurde dit seizoen, de jongens komen op een 1-0 voorsprong door een prachtig backhandschot van Jan. Ze gooien vervolgens de schroom van zich af en het lijkt wel of er dan een knop omgaat, want ze worden beter en komen op 2-0 door een mooie goal van Tijl die een goede aanval afrond. Toch blijft Kampong gevaarlijk.


Met nog een minuut of 10 te spelen haalt de coach van Kampong de keeper eraf en met een extra veldspeler probeert hij zo de wedstrijd om te draaien. Onze jongens hebben echter goed door wat er aan de hand is. De spitsen Jan, Tijl, Timme en Rein staan steeds op scherp en worden dit landskampioenschap geholpen door Tijn uit JC2. Dan scoopt Teun de bal diep en deze wordt achterin door Kampong gemist en ondanks dat kleine Timme door grote jongens achtervolgd wordt, pusht hij de 3-0 in het lege goal. Vervolgens gebeurt er in de laatste 8 minuten van alles. Kampong komt op 3-1, Kampong krijgt veel corners en vreemd genoeg komt hun keeper weer terug het veld in. Bij ons blijft keeper Derk uit JC2 overigens wel aan de kant, maar het is fantastisch om een reservekeeper te hebben, die de jongens zo goed ondersteund. JC1 wint de halve finale uiteindelijk met 3-1 en gaat de finale spelen tegen HDM dat afrekende met de Steekneuzen van Pinoké.


In het clubhuis worden we door, voor ons bekende Steekneuzen, geïnformeerd over de kracht van HDM en neemt de spanning toe. Niet alleen bij de jongens, maar ook bij het meegereisde publiek. Zeker omdat de meisjes van HDM met overmacht de finale van SCHC winnen en bij die club de sfeer er dus goed in zit.


Bij de start van de wedstrijd trekt het publiek van HDM de stoute schoenen aan en ontsteekt een rookpot, die wij overigens niet beantwoorden met oranje rook, met het idee van ‘wie wat bewaart die heeft wat’. De wedstrijd begint vervolgens en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Over en weer mooie acties van Yannick, Bernard en Guido langs de lijn en verdedigend zijn Taeke en Samuel ware stofzuigers. Op het middenveld zorgen Benjamin, Feike en Sam voor de nodige controle en kan Teun van achteruit zijn gevaarlijk acties maken. Dan wordt de bal diep gespeeld richting de goal van HDM, en daar combineren Jan, Tijl en Timme naar hartenlust met de 1-0 tot gevolg. JC1 komt dus ook in de finale op een 1-0 voorsprong. Toch komt HDM wel op gelijke hoogte en komt Bloemendaal voor rust nog op 2-1 door een schotje van Timme.


In de tweede helft doet HDM er alles aan om de achterstand goed te maken, maar ze vinden steeds weer een geweldig keepende Pieter op hun weg. Alleen op een prachtige tip-in van HDM op een geweldige voorzet, heeft hij geen antwoord, de stand is 2-2. En dan krijgt Teun de bal op het middenveld en hij besluit op avontuur te gaan. Zoals vaker dit seizoen komt hij uit aan de linkerkant van de cirkel en slaat de bal met zijn backhand in de lange hoek, het is 3-2. De ontlading bij hem, maar bij alle jongens op dat moment, is geweldig om te zien. De wedstrijd is nog niet afgelopen, maar de buit lijkt binnen. Na het laatste fluitsignaal is de stemming euforisch bij spelers, staff en publiek en kleurt de lucht oranje, want ‘wie wat bewaart die heeft wat!


Op het veld van MHC Ede vloeit de kinderchampagne al rijkelijk en het feest zet zich voort in de spelersbus naar de club, waar de jongens worden gehuldigd tijdens het veteranentoernooi en het ♫We are the champions♫ uit de boxen schalt.


We mogen rustig constateren dat de jongens onder de bezielende leiding van coaches Pjotr Mazany en Friso Jiskoot en manager Karin de Jong een enorme groei hebben meegemaakt dit seizoen. En hoe mooi is het dan om dat af te sluiten als kersverse Nederlands Kampioen!


GEFELICITEERD!Tekst en foto: Hessel Zondervan

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda