Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
16:40 Uit H35B HC Athena H35A
En dat is de vijfde landstitel op rij voor Bloemendaal- Bron Hockey.nl

Bloemendaal is weer landskampioen. De ploeg van Max Caldas versloeg HGC ook in de tweede wedstrijd, dit keer na het nemen van strafballen, 7-6. De reguliere wedstrijd eindigde in 3-3. Het is de veertiende landstitel in totaal voor het hockeybolwerk uit Noord-Holland en alweer de vijfde op rij.

Het was een zinderende wedstrijd. Drie keer stond Bloemendaal op voorsprong. Even zo veel keer keerden de gasten uit Wassenaar terug in de wedstrijd. Uiteindelijk viel de beslissing pas na strafbal nummer veertien. Timmo Kranstauber miste voor HGC en Jamie Dwyer bracht de beslissing, 7-6.

Paul van Ass, coach van HGC, stuurde zijn ploeg het veld in met de opdracht vooral niet te gaan hangen. Zijn jongens moesten vooral van de eigen goal af gaan spelen en het eigen, aanvallende, spelletje te spelen. Verdedigen is immers niet het sterkste punt van dit HGC dat ook flitsend opende.

Constant werd er druk gezet op het doel van Bloemendaal dat afgelopen zondag in Wassenaar al met 2-1 won. En ook op eigen veld op voorsprong kwam. Het doelpunt kwam voor rekening van Martijn van Mierlo die zo'n tien minuten voor rust de uitgekomen Guus Vogels knap kansloos liet met een backhandschot vanaf links. Twee minuten later sloegen de bezoekers alweer terug via Barry Middleton, 1-1.

In het tweede bedrijf lag de regie duidelijk bij Bloemendaal dat HGC ver terug drukte. Een doelpunt kon niet lang uitblijven. Wouter Jolie zette in de tweede helft de thuisploeg op voorsprong uit een vlak geslagen strafcorner. Eric Jan Iding bracht HGC weer op gelijke hoogte, 2-2. Een doelpunt van Olmer Meijer, uit een strafcorner, werd afgekeurd.

Met nog twee minuten op de klok leek Aussie Jamie Dwyer zijn gedroomde afscheid te krijgen. Hij scoorde de derde goal voor Bloemendaal uit een strafbal waarbij oog in oog stond met die andere afscheidnemer, goalie Guus Vogels. Ashley Jackson gooide echter roet in het eten door in de dying seconds van de partij toe te slaan uit een strafcorner, 3-3.

In de verlenging werd niet gescoord. Jackson raakte de lat bij een strafcorner voor HGC. In de eerste strafballenserie werden alle pogingen benut. In de tweede serie zag Kranstauber zijn poging gestopt door Jaap Stockmann, nummer dertien in de serie. Dwyer mocht alsnog op zijn gedroomde manier afscheid nemen van de club. Hij speelt volgend seizoen bij het Duitse Mannheim.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda