Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
16:40 Uit H35B HC Athena H35A
Vijfde titel op rij voor Bloemendaal - Bron NRC
Rotterdam, 14 juni. De hockeyers van Bloemendaal hebben zaterdag voor de vijfde keer op rij de landstitel behaald. In het tweede finaleduel tegen HGC moesten er strafballen aan te pas komen om de strijd om het landskampioenschap te beslissen.
De Australiër Jamie Dwyer, die na vier jaar afscheid neemt van Bloemendaal, bleef bij het laatste balcontact voor zijn club koel en pushte de dertiende strafbal achter HGC-keeper Guus Vogels: 7-6. Daarmee bezorgde Dwyer zichzelf het afscheid waarvan hij had gedroomd. Dat gold niet voor Vogels, voor wie de verloren finale direct het einde betekende van zijn indrukwekkende loopbaan.
Maar Bloemendaal kreeg de veertiende landstitel uit de geschiedenis allerminst cadeau. Het eerste duel had de ploeg van coach Max Caldas vorige week in Wassenaar gewonnen met 2-1. Zaterdag stond het na een spannende wedstrijd 3-3 na de verlenging. Drie keer had Bloemendaal de leiding genomen, maar het team van coach Paul van Ass weigerde zich op ’t Kopje neer te leggen bij de Bloemendaalse suprematie. Dankzij Eric Jan Iding en Barry Middleton kwam HGC telkens terug in de wedstrijd. Het pleit leek beslecht toen Dwyer twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een strafbal achter Vogels wist te werken (3-2).
Strafcornerspecialist Ashley Jackson pushte HGC in de slotminuut opnieuw langszij (3-3). In de verlenging kreeg HGC vervolgens nog de beste kans, maar Jackson raakte bij opnieuw een strafcorner de lat.
In de strafballenserie schoten twaalf spelers van beide teams raak. Nadat Timmo Kranstauber namens HGC de eerste misser op zijn naam schreef, maakte Dwyer het karwei voor Bloemendaal alsnog af. „Ik ben zo blij, niet nor- maal meer”, zei keeper Jaap Stockmann, die de inzet van Kranstauber stopte. „Misschien is dit voor mij van de vijf landstitels op rij wel de mooiste.”
 
Bijlage: NRC_20100614_2_012_article1.pdf
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda