Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Bloemendaal weer landskampioen hockey - Bron Volkskrant
BLOEMENDAAL - Bloemendaal heeft zaterdag de landstitel in het mannenhockey geprolongeerd. De ploeg van coach Max Caldas won op eigen veld ook de tweede wedstrijd tegen HGC in de finale van de play-offs. De Noord-Hollandse formatie zegevierde op strafballen: 7-6. Na de normale speeltijd en de verlenging was de stand 3-3. Vorige week zondag was Bloemendaal met 2-1 te sterk in de eerste wedstrijd bij HGC.
Voor de thuisploeg scoorden Martijn van Mierlo (1-0), Wouter Jolie (2-1) en Jamie Dwyer (3-2). Voor HGC waren Barry Middleton, Eric-Jan Iding en Ashley Jackson trefzeker.

Voor Bloemendaal was het de vijfde titel op rij en het veertiende landskampioenschap in de clubhistorie.
Het publiek kreeg vooral na de rust (1-1) een zinderende wedstrijd te zien. HGC toonde veel mentale en fysieke veerkracht en kwam liefst drie keer terug van een achterstand. De derde treffer van topscorer Jackson viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd uit een dubieuze strafcorner, net nadat Dwyer uit een strafbal de thuisploeg op 3-2 had gebracht.

Strafballen
In de tweede verlenging schoot Jackson uit een strafcorner op de lat. Daardoor moesten strafballen de beslissing brengen. Na twaalf opeenvolgende treffers miste Timmo Kranstauber namens HGC, waarna Dwyer zijn ploeg naar de eindzege pushte.

Bij HGC namen onder anderen coach Paul van Ass en doelman Guus Vogels afscheid. Van Ass gaat als bondscoach aan de slag bij de Nederlandse mannenploeg, Vogels beëindigt zijn lange en succesvolle loopbaan. De 34-jarige keeper zwaaide in maart bij het WK in New Delhi na 264 interlands al af bij Oranje.

Laatste wedstrijd
Bij Bloemendaal speelde Dwyer zijn laatste wedstrijd voor de club. De drievoudig wereldspeler van het jaar zet zijn loopbaan voort in Duitsland. Aanvoerder en sterspeler Teun de Nooijer (34) daarentegen gaat nog twee jaar door, ook bij Oranje.

Doelman Jaap Stockmann kon bij Bloemendaal zijn geluk niet op. De opvolger van Vogels bij Oranje stopte de strafbal van Kranstauber. ‘Het was ongelooflijk spannend’, sprak Stockmann stralend. ‘Ik ben zo blij, niet normaal meer. Ik zat er steeds dichtbij, maar ik moest helaas toch zes strafballen laten gaan. Dat was stevig balen. Gelukkig was de zevende wel voor mij. Misschien is dit voor mij van de vijf landstitels op rij wel de mooiste.’
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda