Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afscheid van Theodoor Doyer

Tot onze grote verslagenheid vernamen wij dat op woensdag 10 november ons Erelid en oud aanvoerder van ons eerste Herenteam, Theodoor Doyer, is overleden.

Theo heeft zijn hele leven bij HC Bloemendaal gehockeyd. Wij kennen Theo als een heel bijzonder lid, die ondanks het winnen van vele sportieve titels altijd bescheiden en liefst op de achtergrond bleef. Zijn trouw en passie voor Hockeyclub Bloemendaal was ongekend en strekt tot voorbeeld voor ons allen. Zijn onvoorwaardelijke keuze om ondanks toetreding tot het Nederlands elftal in de overgangsklasse voor de Hockeyclub Bloemendaal uit te blijven komen, is cruciaal geweest voor het huidige tophockey op het Kopje. Als aanvoerder van Heren 1 bracht hij samen met onder andere zijn broer Wiert en coach Cees Bovenlander ons Heren 1 weer terug in de hoofdklasse om daar tot op heden op het allerhoogste niveau te blijven.

Midden jaren ‘80 zag Theo zijn onaflatende inzet beloond en werden er onder zijn aanvoerderschap door HC Bloemendaal vier landstitels (1986-1989) op rij en onze eerste dubbel met de Europa Cup I (1987) gewonnen. Met mij hebben velen van zijn doorzettingsvermogen, wil om te winnen en toch  bescheiden karakter  op de velden van het Kopje geleerd.

Na zijn actieve hockeycarrière heeft Theodoor nog 4 jaar als bestuurslid tophockey verder meegewerkt aan het opzetten van een moderne topsportstructuur bij  onze club, terwijl hij als beleidsmedewerker van de gemeente Amsterdam zich altijd heeft ingezet voor de groei en bloei van het Amsterdamse sportleven.
 

De oneerlijke strijd tegen de ziekte ALS, die hij van het begin af aan niet kon winnen, heeft hij in alle stilte samen met zijn lieve gezin met een ongelofelijke moed gedragen.

Namens het bestuur en alle leden wens ik Theo’s gezin en zijn naaste familie en vrienden veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies .

 

Op verzoek van de familie zal tijdens de Heren 1 wedstrijd Bloemendaal- den Bosch aanstaande zondag stilgestaan worden bij het overlijden van Theo. Het Thé Dansant na afloop zal, eveneens in overleg met de familie, doorgaan als gepland.

Maandag nemen wij afscheid van Theo en begeleiden wij hem naar zijn laatste rustplaats in Bloemendaal. Na afloop zal er gelegenheid tot condoleren zijn in het clubhuis, alwaar u, ook op laatste verzoek van Theo, een donatie kunt doen aan de Stichting ALS Nederland (ING rek. nr. 100.000 o.v.v. afscheid Theodoor Doyer) .

 

Guus de Gruiter, voorzitter.

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda