Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Welkom bij HC Bloemendaal 
Onder aan het Kopje verbindt het Oranjegevoel ons al meer dan 100 jaar. Hier gaan plezier en ontwikkeling, familie- en tophockey hand in hand...
Bloemendaal is een club waar families al generaties lang samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Op een prachtige plek midden in het mooie Bloemendaal voelen spelers, kinderen, ouders en grootouders zich thuis. Hier zorgen de leden voor een bloeiend clubleven door met elkaar en voor elkaar activiteiten en evenementen te organiseren. 

Typisch Bloemendaal
Hockeyclub Bloemendaal draait op heel veel vrijwilligers. De betrokkenheid van deze groep leden, oud-leden en ouders is heel belangrijk, en zorgt ook voor die typische, gezellige Bloemendaalsfeer. HC Bloemendaal staat voor: sportiviteit, plezier, passie, discipline en gastvrijheid. Dat was in het verleden zo, en dat vinden we ook voor de toekomst belangrijk.

Breedte- en tophockey
Bloemendaal is trots op haar sportieve verleden en tradities. De club heeft vele goede hockeyers voortgebracht en is ook nu met veel teams succesvol. Door veel aandacht te besteden aan de jeugd en talentontwikkeling wil Bloemendaal haar sportief sterke positie behouden. Bloemendaal is goed in het opleiden van spelers, coaches, trainers en scheidsrechters. Tophockey hoort bij Bloemendaal en familiehockey vormt de basis van de club. Beide versterken elkaar en gaan hand in hand. 

Spelplezier en talentontwikkeling
Van de ongeveer 1500 leden bestaat meer dan de helft uit jeugdleden. Zij vormen een gevarieerde groep. Voor de jeugdtrainersstaf is het de belangrijkste uitdaging om de jeugdspelers zoveel mogelijk hockeyplezier bij te brengen en ieder talent aandacht te geven om zich te ontwikkelen. De topteams bij de jeugd spelen op de hoogste niveaus en regelmatig worden spelers geselecteerd voor districts- en nationale jeugdteams.

Tophockey
Het eerste herenteam van HC Bloemendaal speelt al vele seizoenen in de hoofdklasse en heeft veertien keer het landskampioenschap, drie keer de Europa Cup binnengehaald en twee keer de EHL gewonnen. Daarnaast is Bloemendaal al jaren hofleverancier van het Nederlands Elftal.
Het eerste damesteam speelt ook hoofdklasse en heeft een aantal speelsters van eigen kweek in haar geleding.

Palmares HC Bloemendaal Heren 1
Landskampioenschap: 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1993, 1999, 2000, 2002, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Europa Cup I: 1987, 2001
Europa Cup II: 2006
Euro Hockey League: 2009, 2013

Accommodatie
Vanaf het begin van zijn bestaan is de club aan de voet van 't Kopje gevestigd. Deze prachtige locatie, tegen de duinrand, draagt bij aan de bijzondere sfeer van de club. Onze club kan beschikken over 4 kunstgrasvelden. Ons gezellige clubhuis is het hart van de club.

Bloemendaal clublied
Met veel trots presenteert Bloemendaal haar clublied inclusief videoclip. Hiermee zijn wij de eerste in de hockeywereld! De videoclip laat unieke, historische beelden zien van HC Bloemendaal van onze Musschen. Het lied vertelt de geschiedenis van onze club en geeft de saamhorigheid en het familiegevoel weer op een manier die nooit eerder is gedaan. Zoals het refrein dan ook luidt:

"Bloemendaal oh Bloemendaal, de Mussen gaan het doen"
"Ons enige Oranje, het enige Oranje, op 't Kopje kampioen!"


Via www.bloemigans.com is het clublied te downloaden.

  
HCBloemendaal TV
 
Agenda