Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 27 januari 2019
Tijd T/U Team Tegen team
17:20 Uit HVM zaal Pinoké HB
18:10 Thuis HVM zaal THC Hurley HA
‘Beste Speler van de Wereld’ Arthur van Doren komend seizoen naar Bloemendaal

Per het komende seizoen sluit de Belgische topspeler Arthur van Doren aan bij Heren 1. De 23-jarige verdediger is al vele jaren een bekende naam in de Belgische nationale ploeg, waarmee hij onder andere de zilveren medailles veroverde op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro en op het Europees Kampioenschap 2017 in Amstelveen.

Van Doren maakte al op zijn zeventiende zijn debuut in de nationale ploeg van België. Vorig jaar werd hij al verkozen tot ‘FIH Rising Player of the Year’ als grootste talent van de wereld tot 23 jaar. Afgelopen maandag is van Doren opnieuw uitgeroepen tot ‘FIH Rising Player of the Year’ en won daarnaast zelfs de meest prestigieuze titel ‘FIH Best Player of the Year’.

Van Doren komt over van KHC Dragons uit Brasschaat, waar eerder al Manu Stockbroekx van over kwam. Dragons is de tegenstander van Heren 1 in de achtste finale van de EHL op 31 maart in Rotterdam.

Arthur van Doren is blij en trots dat hij zich volgend jaar mag melden op ‘t Kopje: "Ik ben echt ongelooflijk blij, ook met hoe ik de club en spelers heb leren kennen deze periode. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst, ik kijk er naar uit in het ‘Bloemendaal-Oranje’ te spelen”

Terwijl het seizoen nog in volle gang is, richt de commissie tophockey van HC Bloemendaal zich alweer op de toekomst. Michel van den Heuvel en belangrijke spelers als Glenn Schuurman, Thierry Brinkman, Florian Fuchs en Manu Stockbroekx bevestigden allen al eerder hun langere verbondenheid met HC Bloemendaal. Xavi Lleonart Blanco zal terugkeren naar Barcelona na zijn Bloemendaals avontuur.

Met van Doren bouwt Bloemendaal verder aan een team dat om de prijzen kan spelen. Commissaris tophockey Floris-Jan Bovelander: "Arthur past als speler en als persoon perfect bij de club en het team. Een speler als hij is een verrijking voor iedereen die met hem hockeyt. Arthur gaat ook de jeugd van Bloemendaal trainen, met name als specialist in verdedigende technieken en uitverdedigen”.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda