Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Tim Jenniskens stopt met tophockey
Tim Jenniskens stopt na een indrukwekkende carrière bij Heren 1 van Bloemendaal met hockey op het allerhoogste niveau.

‘Jennis’ speelde elf jaar in het eerste team, werd daarmee drie keer landskampioen en drie keer de beste van Europa. Met Oranje behaalde hij een zilveren medaille bij de Olympische Spelen in Londen in 2012. 

Naast het hockey richtte Tim, samen met zijn jeugdvriend en tevens oud-Bloemendaal speler Rogier Hofman, het bedrijf Fanbased op dat individuele personen en bedrijven coacht in de begeleiding naar topprestaties.

Met de stichting Sport Helpt maken de twee voormalig tophockeyers droomontmoetingen mogelijk van heel zieke kinderen met hun sportidool. Tim Jenniskens, die zijn besluit pas na de EHL bekend wilde maken, zal bij Bloemendaal betrokken blijven en in Heren 2 met een aantal oude vrienden gaan spelen. 

Eerder kondigde Bloemendaal al de komst aan van de Belg Arthur van Doren. De verdediger werd door de FIH uitgeroepen tot ‘s werelds beste hockeyer, en de terugkeer van Maurits Visser als opvolger van Jaap Stockmann die eveneens afscheid heeft genomen.

HC Bloemendaal biedt Tim en Jaap een mooi afscheidsevenement met familie en vrienden aan. 

Andere teamwijzigingen:

Jord Beekmans heeft aangegeven over te stappen naar een andere club. Hij speelde in de jeugd van Bloemendaal en maakte vijf seizoenen deel uit van de Heren 1 selectie.

Jeroen Ottevanger neemt afscheid als manager en zal worden opgevolgd door Feiko Keilholz die afgelopen seizoenen de tweede keeper van Bloemendaal was.

Naast keeper Maurits ‘Baas’ Visser neemt nu Flip Wijsman op de bank plaats. Flip is een groot keeperstalent en is, net als Maurits, heel jong op ’t Kopje begonnen met hockeyen.

Flip is keeper van JA1 en speelt in Oranje Jongens-A.

Foto1: ©Koen Suyk
Foto2: ©Marie-Therese van Ouwel (niet zichtbaar in HCB-app)
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda