Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Tim Jenniskens: "Bloemendaal bedankt!"

Bij zijn afscheid van Heren 1 richt Tim Jenniskens zich in deze open brief tot allen die onze club een warm hart toedragen.


"Fantastische Bloemendalers,

Op negentienjarige leeftijd werd ik gebeld. Ik zal dat moment nooit vergeten. Het was tijdens mijn eerste studiejaar, ik speelde voor mijn jeugdclub TMHC Tilburg en had pas drie interlands op mijn naam. Omdat ik op dat moment college had, kon ik niet opnemen. Fietsend naar huis vanaf de universiteit belde ik het nummer terug. Een bekende stem aan de lijn.... of ik vanaf het volgende seizoen (2007-2008) voor HC Bloemendaal wilde komen spelen. Daar hoefde ik geen moment over na te denken: natuurlijk!


Elf seizoenen later kijk ik terug op een onvergetelijke periode. De club, met alle betrokkenen, heeft mij op zoveel vlakken enorm veel gegeven. Ik stelde als doel om de beste versie van mezelf te worden, zowel op sportief, maatschappelijk, maar vooral ook op sociaal vlak. Daarvoor kreeg ik alle kansen!


Sportief

Onderdeel zijn van een sportteam op het allerhoogste niveau is een unieke leerschool op heel veel verschillende vlakken. Natuurlijk wilde ik een betere hockeyer worden, kijken hoe hoog mijn lat zou liggen. Met de beste spelers op het veld mogen staan en je als hockeyer en teamspeler kunnen ontwikkelen. En natuurlijk prijzen winnen. Deze sportieve kansen hebben ertoe geleid dat ik terugkijk op een fantastische sportcarrière, zowel met verschillende Bloemendaalteams als met het Nederlands elftal. Maar met name de kans om onderdeel te zijn van een team, een club, een omgeving waar je met z’n allen er alles aan doet om een topprestatie te leveren, is bijzonder. Deze kans krijgen veel spelers hier op Bloemendaal.


Maatschappelijk

Om naar Bloemendaal te kunnen komen moest ik overstappen naar de Universiteit van Amsterdam. Ik geloof namelijk dat het belangrijk is om jezelf naast je sportcarrière ook te ontwikkelen voor een maatschappelijke carrière later. De club heeft (mede) gezorgd dat ik kon instromen in het tweede studiejaar op de Universiteit van Amsterdam. Dit gaf mij veel rust. Zo lukte het me om voor de Olympische Spelen van 2012 af te studeren.

Maar dan begint je maatschappelijke avontuur pas echt. De ondersteuning en hulp die ik heb gekregen om samen met Bloemendaler Rogier Hofman de stichting Sport Helpt en later het bedrijf Fanbased te starten zijn van onschatbare waarde. Al was het maar om even te sparren, advies te krijgen of een kop koffie te drinken. De club bestaat uit een netwerk van mensen die mij de kans hebben gegeven om mezelf te ontwikkelen. Dat geldt ook voor veel (ex-) teamgenoten. Mijn advies: grijp die kans, je zult er geen spijt van krijgen.


Sociaal

Ik wilde altijd al in een grote stad studeren. Door bij Bloemendaal te gaan spelen lukte dat, omdat ik naar Amsterdam zou verhuizen. De club regelde een huis waar ik ging wonen met teamgenoten Wouter Jolie, Eby Kessing en Lodewijk de Bruin. Daar voelde ik me meteen thuis. Een geweldige start. De passie voor hockey is een belangrijke gemene deler voor mensen om naar de club te komen. Maar waarom is het dan een omgeving waar je zo graag rond wilt lopen en bij betrokken wilt zijn? Waarom voelde ik me zo op mijn gemak in het huis en op en rond de club? Het antwoord: de cultuur, de mensen, de normen en waarden die er heersen. Dat is heel bijzonder op HC Bloemendaal, iets wat altijd goed heeft gevoeld. Men staat voor elkaar klaar. Afgelopen EHL heeft de club dit weer eens getoond aan de hele hockeywereld. Meer dan tweehonderd vrijwilligers die samen een uniek event organiseren waar we met z’n allen supertrots op kunnen zijn. De stap om naar Bloemendaal te gaan heeft me vriendschappen voor het leven opgeleverd.


Bedankt

Vanaf het moment dat ik op negentienjarige leeftijd dat telefoontje kreeg, werd ik opgevangen in een veilige omgeving, heb ik de ruimte gekregen om mezelf te zijn en mezelf te ontwikkelen. De combinatie van topsport, een maatschappelijke carrière en het sociale aspect hebben mij veel geleerd en mij gemaakt tot de persoon die ik nu op 31-jarige leeftijd ben. Bloemendaal zit in mijn hart. Iemand vertelt mij regelmatig: behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Ik heb altijd geprobeerd om met zoveel mogelijk energie te spelen en ook buiten het veld zoveel mogelijk te geven omdat ik het belangrijk vind om anderen te helpen. Daarom ben ik ook zo ongelofelijk dankbaar voor alle kansen die ik hier heb gekregen. Bloemendaal paste vanaf het allereerste begin bij me. Ik ben zo ontzettend trots op de cultuur die diepgeworteld zit in de club en de omgeving. Een cultuur van elkaar kansen geven.

Elf seizoenen zijn voorbij gevlogen, ik zal altijd betrokken blijven en waar mogelijk mijn hulp aanbieden!

Club, teams, Bloemigans, vrijwilligers, en alle betrokkenen, BEDANKT!"


Jennis

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda