Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Golfwedstrijd Kennemer 2018
Op 31 mei vond het traditionele golf-treffen tussen de KG&CC en HC Bloemendaal plaats. Op de mooie baan van de Kennemer in Zandvoort speelden 38 hockeyende golfers tegen 39 (!) golfende hockeyers.

Met eerst een stevige bui maar daarna uitstekend golfweer, voerden de twee teams de belangrijke strijd om de grote eer: eeuwige roem en de Geurt Rahusen bokaal. De teamspirit was goed aanwezig door het spelformaat Texas Scramble. Daardoor konden de tweetallen binnen de flights via doordachte tactische keuzes een wezenlijk verschil maken. Ook werd de nieuw geïntroduceerde rode kaart, waarmee een mooie slag kon worden teruggedraaid, door de meesten fanatiek ingezet.


Met dit schitterende weer stond de tap, tijdens de door Köster Advocaten aangeboden borrel, uiteraard weer continu open. Flop startte zoals altijd met de prijsuitreiking halverwege het heerlijke door de nieuwe cateraar van de Kennemer geserveerde diner. De Neary met de meest aantrekkelijke prijs van de dag, een Bastard mini, is gewonnen door Tom de Bruijn. De Longest hockeystickslag kon Flop mooi aan zichzelf uitreiken, hetgeen hij met een iets te groot genoegen deed. De ‘normale’ longest was bij de dames voor Cathelijne Verhees, bij de heren voor Jord Beekmans.


Veel belangrijker was uiteraard dat Eric Rahusen (de zoon van Geurt en huidig bestuurslid van de Kennemer) de beker aan het team van de Kennemer, onder de bezielende leiding van captains Juk van Weegen en Jeroen Bovelander, uit kon reiken, dankzij een nipte overwinning op het Bloemendaal team van captains en oud tophockeyers Wouter Jolie en Jaap Stockmann. Alle captains namen ruim de tijd om hun team te bedanken en de tegenstander te feliciteren. Uiteraard greep onze nieuwe voorzitter Els van Mierlo de kans om de Kennemer te bedanken voor de gastvrijheid.


Heel veel dank gaat uit naar de hoofdsponsor van (ook) deze editie: Koster Advocaten van Rutger Middendorf cs. Ook dank voor de overige prijzen: de Bastard mini van Martijn Wesselink, de golfdag op de International van Van Gorkom RPC en de traditionele Hörmann balletjes van Hendrik Goeman Borgesius.

We kunnen niet wachten tot volgend jaar, wanneer de vrijwillig aangewezen nieuwe captains Mona van de Bunt (Kennemer) en Tim Jenniskens (HCB) hun borst nat kunnen maken om deze editie te toppen.


De organisatie
Nicole van Breda Vriesman
Floris Jan Bovelander
Hans Bos
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda