Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
"Sticks" nu ook bij de jeugd toegestaan
Tot en met het afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren; de KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er echter goede ervaringen opgedaan met deze regel bij de senioren. Daarom heeft de KNHB haar standpunt met ingang van het nieuwe seizoen gewijzigd.  Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018/2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB verwacht dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert. Door deze regelwijziging sluiten de regels bij de junioren  ook aan bij het internationale spelreglement.


Het spelreglement veldhockey van de KNHB is met ingang van het nieuwe seizoen dus aangepast (artikel 9.6): "Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel".


Op 25 september a.s. organiseert de arbitragecommissie weer een spelregelcafé voor iedereen die meer wil weten over de actuele spelregels in het hockey. Informatie daarover binnenkort op de site en de app.


 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda