Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
De 110e: Koninklijke HFC - Bloemendaal

Het was op de eerste kerstdag alweer de 110e editie van het treffen tussen Koninklijke HFC en HC Bloemendaal. 


De voetballers van de Koninklijke HFC en de hockeyers van HC Bloemendaal verzamelden zich in het clubhuis van HFC voor de jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen deze oude clubs met veel historie en traditie. Na ontvangst door de gastheren met koffie en rijk gevuld krentenbrood met spijs en de speeches was het tijd voor de strijd op het gras. 


De Bloemendalers hielden aardig stand en er waren kansen over en weer, maar uiteindelijk was de ruststand toch 1-0 voor de thuisploeg. In de rust trakteerden de gastheren op haring, uitjes, zuur, aquavit, bier en meer versnaperingen. In de tweede helft werden de spelregels op voorstel van Koninklijke HFC wat gewijzigd en werd er gevoetbald zonder buitenspelregel, met zelfpass en bij gelijke eindstand met shoot outs, kortom de hockeyregels. Daardoor verschenen de spitsen van Bloemendaal gevaarlijk vaak voor de keeper van HFC, die - lichtelijk in paniek - niet wist hoe hij zijn verdediging bij de les moest houden. De selfpass zorgde voor flitsend spel, waardoor Bloemendaal uiteindelijk met 2-3 voorkwam. Een stand die in vele jaren tot in de slotminuut van de wedstrijd niet was voorgekomen. Maar Titus (die met HFC meespeelde) had van zijn vader gehoord dat, als hij niet zou scoren tegen Bloemendaal, hij niet mocht aanschuiven bij het Kerstdiner op eerste Kerstdag. Spanning alom...en toen kwam HFC met een splijtende pass van links die Titus soepel aannam rond de 11-meter. En met een schaar die de Bloemendaal keeper op het verkeerde been zette, vertrok in de "dying seconds” de bal van zijn pantoffel richting het doel. Goal! En dus gelijkspel! Shoot outs! Tijdens deze spannende reeks was het HFC dat aan het langste eind trok en wederom was het Titus die de winnende voor HFC scoorde.

 

Een 110e editie werd zo afgesloten met winst voor de Koninklijjke HFC en het was nog lang gezellig in het clubhuis. Dank aan de gastheren en tot in september wanneer de jaarlijkse hockeywedstrijd plaatsvind tussen HC Bloemendaal en Koninklijke HFC.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda