Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Spelen in vier kwarten
Zoals jullie in eerdere berichten hebben kunnen lezen, heeft de KNHB bepaald dat alle elftalwedstrijden (voor zowel junioren als senioren) vanaf dit seizoen worden gespeeld in vier kwarten van elk 17½ minuut. De rust tussen het eerste en tweede kwart én die tussen het derde en vierde kwart bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen het tweede en derde kwart bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien, omdat het betreffende speelveld zonder te sproeien niet meer veilig bespeelbaar is (kan het geval zijn bij watervelden).

Hoewel er getwijfeld wordt aan het nut en de noodzaak van deze nieuwe regel, passen wij deze regel wel gewoon toe (belangrijkste voordeel zou zijn dat hierdoor twee extra coach- en rustmomenten ontstaan, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid). Dit heeft een aantal consequenties:

-  Voortaan worden geen 90, maar 95 minuten gereserveerd voor een wedstrijd.
-  Wedstrijden starten niet altijd meer op hele of halve uren, maar soms op 'gekke' tijdstippen, bijvoorbeeld om 12.10 uur.
-  Op zaterdag starten de wedstrijden 's ochtends een kwartier eerder, namelijk om 8.30 uur, en aan het einde van de dag een kwartier later, om 18.00 uur.
-  Op zondag wordt 's ochtends een kwartier eerder en 's middags een kwartier later gestart (de aanvangstijden van de wedstrijd zijn 9.15 uur, 11.00 uur, 12.45 uur, 14.30 uur en 16.15 uur).


Om uitloop van alle wedstrijden te voorkomen, doen we een oproep aan alle coaches en (club)scheidsrechters om de wedstrijden op tijd aan te laten vangen, en de rustmomenten tussen de twee kwarten 1 en 2 én 3 en 4 niet langer dan 2 minuten te laten duren! Op zaterdag is het door deze nieuwe regel met name voor de E- en F-jeugd, voor wie de lengte van de wedstrijden ongewijzigd blijft, van extra belang om op tijd te starten.
Voor een uitleg van de nieuwe regels, kijk hier.

Succes en veel hockeyplezier!
 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda