Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Rick Mathijssen opvolger van Michel van den Heuvel

Rick Mathijssen is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer-coach van Heren 1, als opvolger van de vertrekkende coach Michel van den Heuvel.

De club is begin vorige week tot overeenstemming met Rick Mathijssen gekomen. Rick is nu assistent van Max Caldas bij het Nederlands herenelftal. Hij maakt na Tokyo de overstap naar Bloemendaal. Eerder was Rick eindverantwoordelijk voor Amsterdam Dames 1. Daarmee won hij de landstitel en de Europa Cup.

Rick Mathijssen: ‘Bloemendaal heeft een geweldige uitstraling met een fantastisch team. De club oogt heel stabiel. Wat ik daarnaast heel leuk vind, is dat er een brede betrokkenheid is vanuit de hele club met het eerste team. Ik heb de afgelopen periode daarover ook uitgebreid gesproken met Wouter Jolie en Jaap Stockmann’.

De nieuwe coach zal voortbouwen op wat Michel van den Heuvel de afgelopen jaren heeft neergezet: ‘Natuurlijk heb ik mijn eigen aandachtspunten, maar de typische Bloemendaal manier van spelen, met een goede verdediging en snelle aanvallende counters, zal niet veranderen. Ik zie een hecht team staan, waar alle spelers hard voor elkaar willen werken.’

Rick zal ook de doorstroming van de jeugd in de gaten houden. ‘Waar mogelijk zullen we talenten kansen geven en inpassen in het eerste team’.

Bestuurslid Pepijn Post: ‘De commissie tophockey, met onder anderen Floris-Jan Bovelander, heeft met een aantal heel goede kandidaten gesproken. We hebben gekozen voor Rick: hij is gedreven, tactisch sterk en kan op details trainen en coachen. Hij is een echte professional. Hij heeft ervaring opgedaan met de Oranje Heren en met de dames van Amsterdam heeft Rick laten zien dat hij titels kan pakken. Het is leuk om een relatief jonge trainer-coach aan te kunnen trekken’.

Pepijn Post benadrukt de geweldige prestaties van de afgelopen jaren met Michel van de Heuvel: ‘Michel heeft straks twee keer vier seizoenen bij Bloemendaal gecoacht met geweldige resultaten. Tijdens zijn eerste periode van 2004-2008 werden we drie keer landskampioen en wonnen we de Europa Cup II. In deze laatste periode hebben we de EHL-titel en vorig jaar het landskampioenschap gewonnen. Ook nu weer zal Michel een geweldig team achterlaten. Als club danken wij hem zeer voor zijn enorme kwaliteit van werken, zijn betrokkenheid en de successen’.


Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda