Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Van de secretaris

In de serie waarin bestuursleden wat meer vertellen over hun portefeuilles, zijn ze nu bijna allemaal aan het woord geweest. Deze keer, als een na laatste, de beurt aan de de secretaris, Monica van Waesberghe.


"De trainingen zijn inmiddels weer hervat. In aangepaste vorm weliswaar, maar toch. De stilte op de club in de weken daarvoor voelde onwerkelijk. Zo fijn, om nu eindelijk weer beweging en actie te zien op de velden. Dat is tenslotte hoe het hoort te zijn!


Toch voelt het soms nog vreemd. In deze tijd van het jaar zouden normaal gesproken de play-offs met H1 plaatsvinden: een gezellige drukte op de club, spanning, veel publiek op de tribunes, veel leden vrijwilligers die een steentje bijdragen om alles goed te laten verlopen. Het ontroert me gek genoeg elk jaar opnieuw als ik de dagen voorafgaand aan zo'n groot evenement of op de ochtend van een van de finale-wedstrijden op de club kom: zoveel mensen die in de weer zijn om er weer een fantastisch hockey-feest van te maken!


Deze periode was in voorgaande jaren ook spannend voor D1, als ze voor behoud van een plaatst in de hoofdklasse speelden. Dankzij de Angelwings en een vaste schare fans, werden ook deze wedstrijden altijd tot een happening gemaakt. En gelukkig tot nog toe altijd met een happy-end. 


De tijd rond dergelijke evenementen is altijd leuk, maar wel druk: het aanvragen van de diverse vergunningen, alle informatie en communicatie rondom deze dagen, de pers die bij deze events aanwezig wil zijn etc. etc. Dit jaar zullen we het niet meer gaan meemaken…..helaas.


Toen de eerste maatregelen rondom Corona werden afgekondigd, zo rond half maart, dacht ik nog heel even het wat rustiger te gaan krijgen. Inmiddels weet ik beter. Na eerst de ongelofelijk leuke verjaardag van onze club te hebben gevierd op 26 april, wordt het ‘gat’ naadloos opgevuld door allerhande projecten die in deze periode gewoon doorgaan.


Zo zijn we met een team onder leiding van Maurits Heeres bezig met het optuigen van een nieuwe website. Een nieuwe frisse look, alle teksten worden kritisch doorgelopen en aangepast. Een behoorlijke klus, kan ik je vertellen.


Ook Eugenie Gerus en Renske van Doorn, van de ledenadministratie, hebben zich op een grote klus gestort. In deze periode zijn zij altijd al druk met het inschrijven van nieuwe leden en met het verwerken van de opzeggingen. Daarnaast zijn zij het afgelopen seizoen gestart met het nauwgezet ‘doorkammen’ van deze administratie. Door de jaren heen is er best wel wat vervuiling opgetreden en zij schonen dit weer helemaal op. Echt monnikenwerk.


En dan is er natuurlijk altijd veel te doen rondom communicatie. Zeker in deze tijd is een heldere en duidelijke communicatie van groot belang. Maar we proberen ook ook juist in deze tijd van ons te laten horen met niet-Corona gerelateerde nieuws-items. De socia-media commissie slaagt hier buitengewoon goed in. Je volgt ons toch ook op Instagram of Facebook? Nog niet? Zeker doen hoor! Na de hoogtepunten van de afgelopen EHL, posten zij nu hoogtepunten van de afgelopen play offs. Toch nog even dat sfeertje opsnuiven, heerlijk!


Ondertussen heb je als het goed is ook weer tweemaal de PostMus (onze ‘onregelmatig-binnen-fladderende-digitale-nieuwsbrief’) in je inbox ontvangen. De tweede brief was geheel gewijd aan trouwe sponsors van de club, die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze lastige tijd. We proberen deze nieuwsbrief regelmatig aan je te sturen, maar ik ben nog op zoek naar twee enthousiaste redactieleden. Dus: vind je schrijven leuk en heb je zo eens in de twee maanden best wel wat tijd om ons te helpen, mail me dan gerust ([email protected]).


En dan hebben we natuurlijk nog ons eigen clubblad, de MusPlus. De eerste voorbereidingen voor het tweede nummer dit seizoen waren al in volle gang, maar werden eind maart on hold gezet. Maar het seizoen afsluiten zonder een MusPlus-aflevering doen we natuurlijk niet; de redacteuren zijn alweer vol op stoom. Net voor de zomervakantie ligt er een nieuw exemplaar bij je op de deurmat, met onder meer een groot interview met Michel van den Heuvel.


Een activiteit die we helaas wel hebben moeten stilleggen, is het opschonen en bijwerken van het archief. Nadat er jaren weinig activiteit bij het archief is geweest, zijn vanaf het begin van dit seizoen Julie Blaisse en haar broer Bert (niet-lid, maar wèl archivaris!) begonnen met het bijwerken van het archief. De zolder van het clubhuis is zo goed als opgeruimd, alle documenten zijn in kaart gebracht, oude herinneringen zijn opgehaald en het stof is van de foto’s geveegd. Afspraken met het Noord Hollands Archief zijn gemaakt. Een belangrijk deel van ons archief ligt namelijk daar, maar door de maatregelen kunnen Julie en Bert even niet meer terecht.


Dan tot slot, wat gelukkig wel door kon gaan, is het overleg met mijn steun en toeverlaat, Marloes Kaal. Marloes helpt me - samen met Frank van der Molen - met allerhande issues, veelal LISA-gerelateerd (ons administratie-systeem). Niet alles wat we wensen is daarin mogelijk (het systeem is wat verouderd), maar met wat creativiteit en vindingrijkheid lossen we het samen bijna altijd op of we verzinnen een work-around. Gelukkig zijn de programmeurs bij LISA al een tijdje bezig met een nieuwe versie, LISA X en de ontwikkeling daarvan bevindt zich in de eindfase. De nieuwe versie wordt nu door een aantal clubs getest. Ik kijk er naar uit en ik denk vele vrijwilligers, die ook met LISA werken, met mij.


Alvast een hele goede zomer gewenst!”

Monica van Waesberghe

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda