Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Twee Vissers onder de Lat bij Bloemendaal

In het oktober magazine Hockey International staat een interview met Maurits en Danique Visser, beide sluitpost van respectievelijk Heren 1 en Dames 1.


Allebei zijn ze op jonge leeftijd begonnen met keepen en nu komen broer en zus beide uit op het hoogste niveau en dat is heel bijzonder. Ze komen uit een echte hockeyfamilie waar vader Gijs, ook keeper geweest, hen in de jeugd veel heeft geholpen. Tegenwoordig krijgen broer en zus voldoende feedback in de familie WhatsApp groep. 

Maurits vindt dat zijn zusje veel rust uitstraalt in de goal en al op jonge leeftijd haar verdediging erg goed neerzet. Danique vindt haar broer de meest stabiele keeper in de hoofdklasse, die nooit door de ondergrens zakt. Verder lezen we dat Maurits zeer gestructureerd is en dat Danique juist erg chaotisch is, maar het wordt beter zegt Maurits. 


Vanzelfsprekend wordt ook gesproken over keepersmateriaal en de ontwikkeling daarvan. Het lukt nog niet altijd om blauwe plekken te voorkomen helaas! 

Maurits en Danique vinden beide dat het, ondanks het risico op blessures, moet kunnen om op skivakantie te gaan. Ze gaan altijd met de familie op vakantie. 

En dan is er natuurlijk nog de ambitie van broer en zus Visser: ‘het zou uiteindelijk heel leuk zijn als we samen op de Olympische Spelen in Parijs 2024 bij oranje op de goal staan’.

 

Het volledige artikel is te lezen in het oktober magazine Hockey International


Foto: Glenn Wassenbergh
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda