Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Bloemendaal H1 naar de Finale EHL, een impressie

Op zaterdag 3 april 2021 is het zover, de EHL gaat beginnen. Het decor is het Wagener Stadion in Amstelveen, het is er koud en winderig en de entourage is eigenlijk nog troostelozer dan ik vooraf ingeschat had. Er zijn alleen wat officials van de EHL en de hockeybond, spelers en scheidsrechters. Ik ben er bij, omdat ik gebruik kan maken van de enige accreditatie voor de pers die we hebben gekregen. Floris Jan Bovelander en Pepijn Post zijn er ook om een trio ‘Bloemigans’ compleet te maken.


Als ik aankom zie ik nog net dat de dames van Den Bosch met shoot outs winnen van Amsterdam, nadat ze eerst nog achter hebben gestaan. In de openingswedstrijd waren het ook al shoot outs die er voor zorgde dat de dames van Club de Campo de Madrid naar de finale gingen ten koste van Club an der Alster.


Pepijn vraagt mij of ik weet welke vijf namen er bij Heren 1 op het lijstje staan voor eventuele shoot outs. Met Jorrit, Fuchs, Glenn, Thierry en Arthur heb ik ze alle vijf goed. Toch hoop ik op dat moment dat wij geen shoot outs nodig zullen hebben om de ploeg van oud Bloemendaler Tom Boon te verslaan.


Roel en Wortel kunnen helaas allebei in het veld de schouders er niet onder zetten, maar in de bubble en op de bank steunen zij het team natuurlijk voor 100%. Dat is nodig, want Leopold begint voortvarend aan de wedstrijd en de ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Na 5 minuten valt Tom Boon uit met een hamstringblessure die hij al eerder opliep in de aanloop naar het toernooi.


In het tweede kwart heeft Bloemendaal het meeste balbezit, maar is de grootste kans voor de Belgen. Maurits Visser treedt handelend op en voorkomt een doelpunt. Jorrit krijgt nog een groene kaart, maar 10 Bloemendalers houden stand, het blijft 0-0 tot de rust.


Na rust is het binnen drie minuten wel raak voor Leopold. Een klein foutje in de circel van Wouter Jolie zorgde voor een fraaie tip in van Baumgarten. Bloemendaal herpakt zich en klopt op de deur bij keeper Henet en krijgt een aantal strafcorners. Toch blijft Leopold ook gevaarlijk en zij vragen de videoscheidsrechter of Wouter Jolie geen shoot maakte in de circel. De corner komt er niet.


In het vierde kwart begint Bloemendaal goed en na een goede actie van Jorrit Croon krijgt Bloemendaal al snel een strafcorner. Tim Swaen pusht de bal hard op de keeper die een rebound weg moet geven, waar vervolgens Wouter Jolie wel raad mee weet. Hij maakt zo zijn foutje goed en brengt de stand in evenwicht 1-1. Verder gebeurde er niet veel meer en zo bleek ‘het rijtje van vijf’ toch nodig, shoot outs gaan ook de beslissing brengen in dit duel.


Het begin is goed. Leopold scoort weliswaar, maar na acht seconden en dan telt de treffer niet. Jorrit maakt zijn shoot out en we staan voor. Vervolgens scoren de Belgen drie keer en voor Heren 1 scoren Thierry en Fuchs. De stand is gelijk als Glenn aan de beurt is. Hij mist, maar er lijkt een overtreding te zijn gemaakt door de keeper. De videoscheidsrechter oordeelt echter van niet en zo blijft de stand gelijk 3-3. Bij de vijfde shoot out van Leopold zit Baas nog dichtbij, maar de bal gaat er toch in net als de poging van Arthur. 

De sudden death serie wordt begonnen door Jorrit die de bal feilloos afmaakt. Dan is het de beurt aan Poncelet die eerder wel scoorde, maar nu mist hij. De bloemendalers juichen en denken de finale te hebben gehaald. Er wordt nu echter gekeken of Maurits Visser een overtreding zou hebben gemaakt. De videoscheidsrechter is streng en we krijgen nog een strafbal tegen. 

Deze wordt vervolgens prachtig gestopt! Wat een BAAS is onze keeper toch. De ontlading is nu nog groter en de finale is aanstaande maandag, tweede paasdag, wel degelijk een feit.

Ga er maar goed voor zitten, na de wedstrijd van Terrassa tegen Uhlenhorst zal het er maandag ook Spaans aan toe gaan!

 

Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda