Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
In memoriam: Cees Koppelaar
Afgelopen maandag overleed Cees Koppelaar op 81-jarige leeftijd. Met hem overleed een stukje van de club. 

Bijna 50 jaar, van Does tot Yannick, was Cees onze trainer. Ik moet een jaar of 7 geweest zijn toen ik Cees leerde kennen. Mijn vader was coach van Heren 1 en Cees werd looptrainer. Om een beeld te schetsen: er werd toentertijd gespeeld op gras, een oranje touwtje was om veld 6 heen gespannen en veld 4 (KG2) was het enige veld met 2 lampjes. Het moet daar zijn geweest dat ik voor het eerst zijn karakteristieke fluitje prrrrrIET hoorde. 

Cees heeft tot vorig jaar, toen nog op 80-jarige leeftijd, onze mannen op het veld gepassioneerd aangemoedigd en energiek aangejaagd. Ongekend. 

Als ik aan Cees denk, zie ik hem voor me staan met zijn schouders wat naar achteren, zijn borst fier vooruit, de handpalmen open, de kin ietwat omhoog en een blik van "kom maar op". Cees had bluf, Cees had charme. Als hij binnenkwam gebeurde er wat. Hij had een Mercedes, een Adidas trainingspak en een wispelturige waaierige lok. Hij liet zich niet piepelen en iedereen zou dat weten. Vijftig jaar lang hoorden wij dat Cruijff ook niets pikte van ome Cees. Cees had verhalen, veel dezelfde verhalen, maar nooit saai. Hij stond bekend om zijn one-liners die de tijd overleefden, zoals ‘mijn kantoor is open’, ‘niet in mijn wijk klussen’, ‘plaatje Steef’. Om dat tikkie tegen de kin niet te vergeten.

Hij leerde ons lopen: knietjes hoog, hakken hoog door en lange pas. Hij genoot van mooie lopers, werkte gepassioneerd aan de zwoegers. Als ikzelf nu een zeldzaam sprintje trek, hoor ik mijzelf van binnen roepen: "tak-tak-tak-tak". Hij hield van zijn vak en de mensen. Was nooit te beroerd om 2 uur te rijden om ergens een talentje looptraining te geven.

Hij was een kenner, een specialist, bijzonder, eigenwijs en authentiek... eigenlijk was Cees nog veel meer: Cees was Cees. Cees had liefde voor zijn spelers. Hij keek je diep in de ogen omdat hij daar zag of je fit was. Hij keek verder dan zijn stopwatch. Hij wilde zijn spelers immers kennen; Cees was een warm geïnteresseerd mens. 

De vele warme reacties na zijn overlijden zeggen genoeg: Cees heeft veel betekend in het leven van de spelers. Hij inspireerde, maakte ons behalve betere lopers ook betere mensen. Dat was zijn kracht. Hij was een van ons en stond het liefst tussen zijn mannen, zoals hierboven op de foto: 80 jaar, vol energie, dat was zijn plek.

Dank Cees, voor de mooie jaren (bijna 50!) en de onmisbare bijdrage die je leverde aan de successen van Bloemendaal, alsook jouw bijdrage aan ons leven. Je was en blijft een bijzonder en uniek mens. We gaan je missen, maar nooit vergeten. Voor altijd een van ons, Cees.

Floris Jan Bovelander,
namens de club en al jouw mannen.

Aanstaande zondag 2 mei zullen Heren 1 en Dames 1 spelen met rouwbanden. Ook zal op het Kopje, voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1, een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Cees. Foto: Koen Suyk 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda