Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 15 oktober 2022
Tijd T/U Team Tegen team
15:50 Thuis JO18-4 HSC Hermes JO18-1
Winst voor de Damus en de Heren!

Zaterdagavond speelden onze Damus in Den Haag aan de Klatteweg tegen Klein Zwitserland. Na eerder met 2-1 te hebben verloren van Hurley en de 2-1 zege op Rotterdam, lonkte bij een overwinning het ‘linker rijtje’.

De dames worden elke week een beetje sterker en komen met steeds meer zelfvertrouwen het veld op en dat was te zien.

Bloemendaal begon direct sterk en creëerde verschillende kansen, maar ook Klein Zwitserland begon goed aan de wedstrijd. Een paar gevaarlijke uitbraken richting het Bloemendaalse doel dwingen Danique Visser, handelend op te treden en dat was haar wel toevertrouwd. Onze Damus krijgen een tweetal strafcorners, maar die gaan er helaas niet in en zo is het 0-0 bij rust.

In de tweede helft zet Bloemendaal goed door en wordt aan het einde van het derde kwart beloond. Sonia Zimmerman neemt een strafcorner en haar harde lage push wordt fantastisch binnen getipt door Majo Granatto, het is een prachtige goal!

Het begin van het seizoen is prima en met twee overwinningen en een nederlaag staan onze Damus op een keurige vierde plek! Volgende week ontvangt Bloemendaal HGC op het eigen Kopje en ook dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

De Heren speelde deze zondag al thuis tegen HGC. Een goede tegenstander en een mooie mogelijkheid om, met een goed resultaat, de wedstrijd van afgelopen donderdag te doen vergeten. Sinds jaren verloren de heren een wedstrijd uit bij Klein Zwitserland. Na drie kwarten stond Bloemendaal zelfs met 5-0 achter! De uitslag werd iets dragelijker met drie goede doelpunten, maar toch werd met 5-3 verloren en tegen HGC was er dus werk aan de winkel.

HGC begint goed en komt uit de rebound van een strafcorner op 0-1. Onze Heren beginnen aan te dringen, maar het ontbreekt nog even aan de juiste afwerking. Ook een strafbal is nog even niet besteed aan Bloemendaal, maar dan komt toch de 1-1 door Thierry Brinkman die via een HGC speler scoort.

 
In de tweede helft voert HGC eerst de druk nog verder op, maar verder dan een strafcorner komen ze niet. Bloemendaal wordt ook sterker en het gaat beter lopen. Het is uiteindelijk Thierry Brinkman die de bal voor de goal geeft en Roel Bovendeert die met een mooie tip-in scoort (2-1).


En dan komt HGC weer en Bloemendaal laat zich wat terugdringen. Seve van Ass weet met een mooi schot in een overvolle cirkel de gelijkmaker te scoren (2-2). Vlak daarna volgen nog wat kansen voor HGC en moet Maurits Visser zijn ploeg redden. De laatste tien minuten van de wedstrijd zijn spannend. Bloemendaal jaagt op nog een doelpunt maar ook HGC wil graag de drie punten meenemen.


Als de bal in de cirkel van HGC vervolgens niet goed wordt weggewerkt is het Thierry Brinkman (wie anders?) die de bal controleert en met een prachtige backhand de 3-2 binnen schiet. In de laatste minuut komt Dennis Warmerdam in de cirkel nog in balbezit, hij houdt de bal goed vast en geeft voor. Het lijkt even Roel Bovendeert, maar het blijkt een voet van HGC die er voor zorgt dat de bal de goal in gaat en zo komt het doelpunt dus op naam van Dennis die daarmee de eindstand bepaalt op 4-2.

 

Volgende week speelt Bloemendaal de enige echte hockey klassieker, uit tegen Amsterdam in het Wagener Stadion.Foto: Rob Hilterman

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda