Sevens

De competitie op vrijdagavond

Sevens: ideaal voor wie wel competitie wil spelen, maar niet elke zondag

Sevens, ook wel Hockey7 genoemd, is een relatief nieuwe competitievorm met twee korte wedstrijden van 25 minuten op vrijdagavond vanaf 20:30 uur.

Sevens speel je 7 tegen 7 op een half veld, zonder keeper en zonder scheidsrechter.

Een team kan uiteraard wel uit meerdere spelers bestaan. In een seizoen worden er vier blokken van vijf wedstrijden gespeeld waarbij je als team per blok kunt inschrijven. Je kunt dus als team (of als speler) ook een keer een blok overslaan.

Je kunt je inschrijven voor de dames-, heren- of de gemengde competitie. Op de wedstrijddag spelen alle teams op dezelfde locatie, iedere keer op een andere club, waardoor de derde helft ook erg gezellig is! Je kunt je als team of als individu aanmelden. Ervaring is gewenst maar niet noodzakelijk, met een paar extra trainingen op maandagavond kunnen we je snel de basistechnieken bijbrengen!

De contributie is gelijk aan die van ‘trimhockey’.