Nieuwsbrief 2024 #7
EEN HEERLIJKE (GOUDEN) ZOMER!
Olympisch kampioen worden….
Al sinds de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 (en waarschijnlijk ook in 776 voor Christus toen de eerste edities werden gehouden) is het behalen van een gouden medaille op dit sportevenement het hoogst haalbare in de topsport. Geen sportevenement wordt intenser beleefd dan de Olympische Spelen en het levert altijd weer prachtige en bijzondere verhalen op. Zo ook bij de afgelopen spelen in Parijs die voor vele schitterende sportmomenten hebben gezorgd.

Traditiegetrouw doen de Nederlandse hockeyers mee om de medailles, maar het eindresultaat met twee gouden plakken is met recht uniek te noemen! Een eerste gouden medaille voor de heren sinds 2004 op legendarische manier verkregen na shoot-outs tegen aartsrivaal Duitsland. Hoe mooi kan een sportzomer zijn!
En wat een bijdrage van onze Bloemendalers Floris Wortelboer en Jorrit Croon en natuurlijk ook nog een beetje Thierry Brinkman. We zullen er nog uitgebreid bij stil staan maar vanaf deze plek willen we namens HC Bloemendaal alle gouden Olympiers en in het speciaal Floris, Jorrit en Thierry van harte feliciteren.
Nog meer geweldige resultaten
Naast deze buitengewone prestatie zijn er deze zomer nog andere uitzonderlijke prestaties verricht door een aantal Bloemendalers. Zo is Phileine Hazen Europees Kampioen geworden met Jong Oranje Dames in Terrassa en hebben Gijs ter Braak, Lucas Veen, Jan van ‘t Land en Caspar van der Veen daar een 2e plek behaald met Jong Oranje Heren. Katerina Langedijk is in Granada als aanvoerster van het Nederlands team U18 ook Europees Kampioen geworden. En om maar in stijl af te sluiten was daar ook nog Teun Hogenhout als aanvoerder van het Nederlands Elftal U16 die, samen met Tom Hermus, in Cork ook de Europese titel mee naar huis hebben genomen. Ongekende resultaten en een ongekende dominantie van het Nederlandse hockey deze zomer. Namens ons allen ook jullie gefeliciteerd.
Start van het nieuwe hockeyseizoen
Nu deze bijzondere zomer langzaam alweer z’n einde nadert, gaan we aanstaand weekend gelukkig weer beginnen aan een nieuw hockeyseizoen!
Het wordt ongetwijfeld weer een mooi seizoen met nieuwe teams, nieuwe leden, nieuwe trainers en coaches, nieuwe kansen en vast en zeker weer nieuwe bijzondere sportieve verhalen.
Deze zaterdag vindt de groots opgezette traditionele kick off voor de jeugd weer plaats. Mooi om te zien hoe iedereen in z’n oude of nieuwe team zijn of haar weg weer gaat vinden met hopelijk veel plezier. De recent gelanceerde nieuwe jeugdplannen zullen daar in ieder geval aan gaan bijdragen. En aanstaande zondag is de kick off voor de senioren en veteranen met een Spaans tintje weer helemaal tot in de puntjes geregeld.
Bijzondere samenwerking
Ook zal aanstaand weekend een bijzondere samenwerking worden aangekondigd; HC Bloemendaal gaat zich de komende jaren inzetten voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Wij zullen aandacht vragen voor de noodzaak van betere behandelingen voor kinderen met kanker. En we willen ons inspannen om donaties op te halen voor het Máxima en het bewustzijn over dit ontzettend bijzondere en belangrijke instituut nog verder te vergroten. Met jullie en met iedereen met een oranje hart!
Laten we er met z’n allen een mooi, sportief, gezellig en succesvol seizoen van maken!
Hartelijke groet,
Pep Akkerman
.
KICK-OFF 2024
Nog even en dan is het zover. Een nieuw hockeyseizoen staat voor de deur en begint traditiegetrouw met de jaarlijkse Kick-Off. Het weekend van 31 augustus en 1 september staat bol van hockey, oude en nieuwe ontmoetingen, muziek en goed gevulde magen.
Op zaterdag 31 augustus is het de jeugd die aftrapt met het thema KerMus op ’t Kopje. En op zondag 1 september mogen de senioren aantreden in Spaanse sferen. Twee enthousiaste Kick-Off commissies vertellen wat ze voor zowel de jeugd als de senioren in petto hebben.
KerMus op ‘t Kopje!
Zaterdag 31 augustus is het feest, want er is KerMus op ‘t Kopje!
Ieder jaar wordt het nieuwe hockeyseizoen met de Kick-Off Jeugd ingeluid. Op deze dag maken de Jeugd- en G-teams kennis met elkaar en met hun coaches en managers. Er worden onderlinge wedstrijden gespeeld en is er aandacht voor teambuilding. Er zijn poffertjes, hotdogs, kroketten, hamburgers, limonade en ijsjes voor de teams. Ook is de fotograaf aanwezig om van ieder team een mooie teamfoto te maken.
Iedere Kick-Off Jeugd heeft een eigen thema waarin de MUS een grote rol speelt. Thema’s van de vorige edities van deze commissie waren: ‘de Mus is wéér los!’, ‘Grand Pri(x)Mus’ en ‘CineMus’. Dit jaar is het KerMus!
Wat is er allemaal te doen?
Zweef boven de hockeyvelden en kijk wie er allemaal op de KerMus zijn! Hard slaan? Bluffen kan niet meer want er is een snelheidsmeter die precies meet hoeveel kilometer per uur er geslagen wordt. De KerMus wordt compleet gemaakt door een levensgroot dartspel, eendjes vissen, ballen gooien, schieten in de SportArena en disco met DJ Rob!
Nieuwe leden van de Kick-Off commissie
Dit jaar is de Kick-Off commissie drie nieuwe commissieleden (Esther, Michelle en Marlous) rijker, omdat wij (Chantal, Elske, Fleur, Miente, Idannah en Marjolein) na 4 fantastische Kick-Off’s het stokje aan de nieuwe Kick-Off commissie gaan overdragen. Wij hebben het met onwijs veel plezier gedaan. Het is ieder jaar weer een feest om alle kinderen blij en met heel veel enthousiasme het nieuwe hockeyseizoen te zien aftrappen.
Wij zien iedereen graag op de Kick-Off, MUS ‘M NIET!!!

Hola,
En dan de Kick-off van de senioren, georganiseerd door team D30-6. Wij, team D30-6, vinden het super leuk om deze Kick-Off voor jullie te organiseren. Met in totaal 16 teams van allerlei niveaus gaan we warmdraaien voor het komende seizoen. Sommige teams gaan spelen en anderen komen gezellig lunchen. De fotograaf maakt van alle aanwezige teams weer een mooi plaatje.
Spaanse sferen
De Kick-Off van dit jaar zal plaatsvinden in Spaanse sferen. Aan lange tafels beginnen we met koffie en churros. De lunch, verzorgd door Spanish Harlem, zal bestaan uit homemade paella en sangria. Gitarist Ruud Post zal de boel met Spaanse klanken omlijsten. Tijdens de afsluitende borrel, waarbij nog meer heerlijke Spaanse tapas worden geserveerd, kunnen we genieten van de jaarlijkse derby tussen HCB en HFC.
En wie zijn wij dan?
Wie weet ken of herken je ons van het Veteranentoernooi, waar we doorgaans zeer kleurrijk aanwezig zijn. We hebben dit jaar helaas afscheid moeten nemen van een aantal trouwe teamgenoten, maar ook weer nieuwe gezellige dames welkom mogen heten. Dames die gewoon, net als wij, een sportieve wedstrijd willen spelen en daarna willen bijpraten in de derde helft.
De meesten van ons hockeyen al meer dan 10 jaar bij HCB en hebben ook het Mus-hart op de juiste plek. Wij willen een fijne sfeer brengen, maar bovenal laten zien dat een V-team zoveel meer kan dan alleen maar deelnemen.
Wij kijken enorm uit om jullie allemaal te zien op zondag 1 september!
Adios, D30-6
Tekst: Mark Doorn

FAVORIETE RECEPT VAN... Fleur Engelberts (D30-6)
Dit recept is ideaal voor bij een lekkere (gekoelde) wijn wanneer de vijf in de klok zit. Deze gemarineerde zalm met frambozen, rode bessen, kerstomaatjes en avocado is heel makkelijk te maken en lekker fris op een scrocchi, of ander knapperige toastje, om de avond goed te beginnen!

De ingrediënten:
- 500 g zalmfilet
- 250 g kerstomaten
- 125 g frambozen
- 125 g rode bessen
- 75 g zwarte kalamata olijven
- 1 bos koriander
- 2 avocado's
- 4 limoenen
- 1 citroen
- 1/2 rode peper
- zout
Bereiding:
1. Snijd de zalm in grote blokjes (1,5 op 1,5 cm) en houd 100 g apart. Doe de rest in een kom, kruid lichtjes met zout en overgiet volledig met het sap van de limoenen. Dek af en laat 1.30 u in de koelkast rusten.
2. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en meng ze met het sap van de citroen. Halveer de kerstomaten en snijd de olijven in kleine stukjes. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander.
3. Meng al deze ingrediënten in een schaal. Voeg de frambozen toe, samen met de rauwe zalm en de uitgelekte gemarineerde zalm. Dien koel op. Grote blokjes zalm blijven binnenin nog wat rauw.
Ik geef het stokje over aan Sebastiaan Cordes uit Veteranen H30-6. Sebastiaan kan heerlijk koken en geniet er ook van om een fijn gerecht neer te zetten, ik ben benieuwd wat het wordt!